Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Podvodni ribolov

6. Dive In kup


1thMeđunarodno ekipno natjecanje u podvodnom ribolovu, Dive In kup, šesti se put održalo u subotu, 05. svibnja 2018. u Zadru. Organizator natjecanja, Sportsko ribolovno društvo Harpun iz Zadra, kao ribolovnu zonu odredio je širi akvatorij Rivnja, Sestrunja, Molata i Dugog otoka. Vaganje, proglašenje pobjednika i after party održali su se u Famous Beach&Grill baru na Boriku. Sudjelovalo je 98 natjecatelja podijeljenih u 33 ekipe, pristiglih iz Hrvatske, Italije, Slovenije, San Marina, Crne gore, i Bosne i Hercegovine.

Opširnije...

55. Kup gradova u podvodnom ribolovu

hPodvodni ribolovci Malog Lošinja u sastavu Marin Kraljić, Slaven Čubrić i Radoslav Jakupović pobjednici su 55. izdanja Kupa gradova, tradicionalnog natjecanja u organizaciji Sportsko ribolovnog društva Udica, a pod pokroviteljstvom Grada Malog Lošinja, Turističke zajednice i Jadranka grupe. Mali Lošinj je tijekom petosatnog ribolova u akvatoriju Ilovika i Lošinja ulovio četiri ugora, dva kavala, šarga, škarpinu i pet tabinja vrijednih 21246 bodova.

Opširnije...

Hrvatska predvođena Danijelom Gospićem najbolja na 39. Zimskom Kupu nacija, Grčka druga

fHrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu u sastavu Daniel Gospić (Škarpina Nerezine), Radoslav Jakupović (Udica Mali Lošinj) i Slaven Čubrić (DPS Zagreb) pobjednici su 39. izdanja Zimskog Kupa nacija, natjecanja održanog u akvatoriju otoka Vele i Male Srakane te Unija u organizaciji Sportsko ribolovnog društva Udica. Daniel Gospić zauzeo je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji sa čak 30444 boda. Gospić je tijekom petosatnog ribolova ulovio tri ugora i 22 ribe

Opširnije...

Hrvatske reprezentativce u podvodnom ribolovu očekuje izazov ekstremnih dubina

rHrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu u sastavu Daniel Gospić (Škarpina Nerezine), Stjepko Kesić (Tribunj), Slaven Čubrić (DPS Zagreb), Radoslav Jakupović (Udica Mali Lošinj), Petar Prkić (Split), Zoran Kremenić (Parangal Cres) i Antonio Buratović (Pelegrin Hvar), predvođena izbornikom Brankom Ikićem, otputovala je na grčki otok Syros gdje će se od 15. do 19. rujna održati XXX. Svjetsko prvenstvo u podvodnom ribolovu.

Opširnije...

Lov na kirnje - gdje, kada i kako? - 1. dio

1Među podvodnim ribolovcima ulov kirnje, a osobito velikog primjerka smatra se posebnim uspjehom i nosi veliku dozu emocija. Nije manje cijenjena ni na tanjuru, kako zbog veličine i posebnosti ulova, tako i zbog čvrstog bijelog mesa, posebice prikladnog za brudete i juhe. Dobri majstori kuhinje napraviti će od nje posebnu deliciju ispod peke ili na gradelima. Zbog manje učestalosti na Sjevernom Jadranu, ribolovci iz tih krajeva još je i više cijene i svrstavaju među najtraženije lovine

Opširnije...

Kirnja moje mladosti

 

1thOvo je priča koja je počela tamo davne 2003. godine dok sam bio mlad i zelen u ovom sportu. Konavoske stijene pune su svojih draži i to znaju svi koji su tu ronili. Nisu više tako darežljive kao što su nekad bile ali uvijek iznova fasciniraju ljepotom i raznolikošću podmorja. Ima terena za sve vrste ribolova ali ono što podiže adrenalin i za što se živi su velike kirnje prepune iskustva koje žive na takvim mjestima da im se nemoguće neprimjetno prišuljati i iznenaditi ih.

Opširnije...

Lošinjani do pobjede kirnjom od 12 kg

1thZahvaljujući Radoslavu Jakupoviću koji je ulovio kirnju od preko 12 kilograma, momčad Malog Lošinja osvojila je 53. novogodišnji Kup gradova u podvodnom ribolovu...Osim kirnje, Jakupović i partneri Marin Kraljić i Slaven Čubrić imali su još i tri ugora, pet tabinja (jedna nevažeća) i jednu škarpinu. Na drugo mjesto plasirali su se Lošinjani koji nastupaju za Martinšćicu, Tomislav Orlić i Kristian Nikolić, s tri ugora (jedan nevažeći), pet tabinja, četiri šarga, jednom nevažećom murinom i jednom vranom

Opširnije...

Hrvatskoj premoćno Kup nacija

gPotvrđena su očekivanja; reprezentacija Hrvatske s 21.918 bodova osvojila je Kup nacija u podvodnom ribolovu, održan u Malom Lošinju nakon osam godina stanke. Na vaganju ulova, Daniel Gospić ("Škarpina", Nerezine) imao je dva ugora, tri tabinje, te po jednog kavala i šarga, što mu je donijelo 9938 bodova. Radoslav Jakupović ("Udica", M. Lošinj) ulovio je tri tabinje, te po jednu vranu, škarpinu, ugora za ukupnih 9480 bodova. Ugorom vrijednim 2500 bodova pridružio se Slaven Čubrić (DPS Zagreb).

Opširnije...

23. Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u podvodnom ribolovu

1thNatjecanje je bilo posebno po tome što je prvi put održano u šibenskom akvatoriju otkako je hrvatske države. Sam akvatorij je jako atraktivan, pogotovo zona drugog dana lova, vanjska strana Žirja sa pripadajućim otočićima i pučinskim brakovima koji su skupa sa otočićem Blitvenicom najpoznatiji u Jadranu po bogatstvu tune i druge velike plave ribe kao i relativno čestoj pojavi većih primjeraka morskih pasa pa i velike bijele. Tako je na zadnjem danu pregleda terena na jednom od vanjskih brakova

Opširnije...

Proljetni lov orade šuljanjem

1stOvo je jedno od najbogatijih doba u godini što se tiče ribe u plitkom moru, stoga ga treba iskoristiti na najbolji mogući način a to je ribolovom. Čak i ako ste početnik koji do sada nije imao puno uspjeha u ovom sportu radije otiđite ove dane na more nego čekati ljeto, gužve, buku i slične popratne sadržaje koji nas ribolovce previše ne raduju. Ribe kao da su već davno naučile da ljetno razdoblje nije najpogodnije za njihovo obitavanje u plitkom obalnom pojasu pa su sada navalile na hranu dok im je vrijeme.

Opširnije...

Stranica 1 od 5