Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Hrvatska predvođena Danijelom Gospićem najbolja na 39. Zimskom Kupu nacija, Grčka druga

valeHrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu u sastavu Daniel Gospić (Škarpina Nerezine), Radoslav Jakupović (Udica Mali Lošinj) i Slaven Čubrić (DPS Zagreb) pobjednici su 39. izdanja Zimskog Kupa nacija, natjecanja održanog u akvatoriju otoka Vele i Male Srakane te Unija u organizaciji Sportsko ribolovnog društva Udica. Daniel Gospić zauzeo je prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji sa čak 30444 boda. Gospić je tijekom petosatnog ribolova ulovio tri ugora i 22 ribe - četiri vrane, devet tabinja, šarga, četiri kavala i četiri škarpine.

- Nije moglo biti iznenađenja jer stvarno dobro poznajem tu zonu, svaki kamenčić i svaku rupicu. Lovio sam po svojim pozicijama, plićim, zimskim, a za ugore sam se spustio malo dublje, rekao je Gospić.

Drugo mjesto u konkurenciji 12 ribolovaca iz Hrvatske, Grčke i Crne Gore osvojio je Radoslav Jakupović sa 18998 bodova.

Jakupović je na vagi imao tri ugora i devet riba - kavala, škarpinu, dvije vrane, dva šarga i tri tabinje.

Treće mjesto zauzeo je grčki reprezentativac i aktualni viceprvak svijeta Giannis Sideris sa 14610 bodova.

Sideris je ulovio četiri ugora, tri tabinje, škarpinu i kavala, a primio je i posebno priznanje za najteži ulovljeni primjerak, ugora od 9400 grama.

- Sve sam ulovio između 28 i 43 metra. Tabinje sam sve našao na dublje od 40 metara, prenio je dubinaš Sideris kojemu je, kao i ostalim njegovim kolegama, glavni razlog dolaska bilo Euroafričko prvenstvo koje će se druge godine u rujnu održati u akvatoriju Malog Lošinja.

valentGrci su odvojili deset dana za pretragu zona i pronalaženje novih pozicija koje će im poslužiti ne samo na ovom natjecanju već i u rujnu iduće godine.

Siderisov reprezentativni kolega Yiannis Ringas plasirao se na četvrto mjesto sa 13288 bodova koliko su mu donijela dva ugora, šarag, tabinja, dva kavala i tri škarpine.

Na petom mjestu završio je Slaven Čubrić sa 7100 bodova i ulovljenim ugorom, ciplom, šargom i kavalom.

Reprezentativci Grčke Sideris, Ringas i sedmoplasirani Peroulis osvojili su drugo mjesto kao nacija, dok je treća bila Crna Gora 1 u sastavu Božidar Radošević, Dejan Drašković i Božidar Grivić.

Radišoveći je dobio nagradu za najvrijedniju ribu, brancina od 1172 grama.

U subotu je na rsporedu 55. izdanje Kupa gradova na kojem će sudjelovati 16 ekipa iz Hrvatske, Italije, Crne Gore i Grčke.

Rezultati:

1. Daniel Gospić (Hrvatska) 100,00 %

2. Radoslav Jakupović Hrvatska) 62,40%

3. Giannis Sideris (Grčka) 47,99%

4. Yiannis Ringas (Grčka) 43,65%

5. Slaven Čubrić (Hrvatska) 23,32%

6. Božidar Radošević (Crna Gora 1) 21,03%

7.Anastasios Peroulis (Grčka) 11,17%

8. Dejan Drašković (Crna Gora 1) 10,86%

9. Igor Bušković (Crna Gora 2) 0

10. Ilija Purlija (Crna Gora 2) 0

11. Jole Šaranović (Crna Gora 2) 0

12. Miljan Knežević (Crna Gora 2) 0

(Valentina Prokić/sportcom.hr)