Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

AIDA Hrvatska

Unatoč liječničkoj zabrani obara svjetski rekord u ronjenju na dah

tDugometražni dokumentarni film "Moj život bez zraka", redateljice Bojane Burnać, uvršten je u glavni natjecateljski program 'Međunarodni spektar" prestižnog međunarodnog festivala dokumentarnog filma Hot Docs u Torontu, gdje će 30. travnja imati svoju svjetsku premijeru. "Moj život bez zraka" prvi je hrvatski dokumentarni film kojem je uspjelo ući u glavnu konkurenciju tog najvećeg i najvažnijeg festivala dokumentarnog filma

Opširnije...

10. Submania Apnea kup

u1U Zagrebu je 28. i 29. 11. 2014. na bazenu Utrina u organizaciji Ronilačkog kluba Submania, održan 10. Submania Apnea kup. Natjecanje je  provedeno po pravilima i standardima AIDA-e i po CMAS pravilima. Natjecatelji i natjecateljice nastupili su u tri bazenske discipline: Statika, Dinamika s perajama i Dinamika bez peraja, s tim da su natjecatelji odabirali po kojoj asocijaciji će nastupiti. Sudjelovalo je 21 natjecatelja od toga 7 ženskih i 14 muških apneaša.

Opširnije...

Jure Daić Zagrepčanima demonstrirao statičko ronjenje na dah

zDanas je u paviljonu 10A Zagrebačkog Velesajma, u sklopu posljednjeg dana Sajma Nautike, Jure Daić, aktualni prvak i rekorder Slovenije u ronjenju na dah, demonstrirao zainteresiranima ronjenje na dah u disciplini statički apnea. Jure je bez daha izdržao 8 minuta i 3 sekunde. Demonstracija se održala u bazenu tvrtke Remax, promjera 6 metara, u sklopu projekta Pogled u plavo kojem je cilj promovirati Hrvatsku kao destinaciju ronjenja, ali i ronjenje kao sport na jedinstven i pristupačan način.

Opširnije...

Novi hrvatski rekord u ronjenju na dah bez peraja

fU moru pokraj Primoštena Splićanin Tomo Vrdoljak zaronio je u potrazi za novim hrvatskim rekordom u dubinskom ronjenju na dah bez peraja sa stalnim opterećenjem, tj. u kategoriji constant no fin (CNF). Tomo je rekord oborio prema pravilima međunarodne sudačke udruge AIDA: dosadašnjih 58 metara zamijenio je uronom na 60 i kaže - na tome neće stati!

Opširnije...

AIDA HR - 04.06.2013 redovna skupština

intro aida logo

Godišnja redovna skupština održat će se 04. lipnja 2013 u 17 sati u velikoj dvorani za sastanke na bazenu Kantrida u Rijeci. Dnevni red: 1. Izvješće članova UO o djelovanju u 2013. g. 2. Poboljšanje rada u 2013. g. 3. Razno. S radošću vas očekujemo!

Opširnije...

Veljano Zanki - 9:12 minuta!!

vedKomižanin Veljano Zanki, inače član podvodnog, oborio je danas u bazenu Radison Blue hotela hrvatski rekord u statici. Novi rekord oznosi 9 minuta i 12 sekundi šta je za 5 sekundi bolje od dosadašnjeg rekorda koji je držao Goran Čolak, kojeg je oborio u sklopu zagrebačkog sajma nautike i sporta. S obzirom na njihov domaći rivalitet uskoro možemo očekivati goranov odgovor, a u jednoj ovako zdravoj konukurenciji nikada se ne može tvrditi gdje je granica.

Opširnije...

Božidar Petani - Zadarski sportaš godine

tZadarski ronilac na dah Božidar Petani ovogodišnji je dobitnik nagrade za sportaša godine u izboru Zadarskog lista. Razloga za to je, dakako više. Jedan od glavnih je ovoljetno osvajanje zlatne medalje na ekipnom svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah po AIDA federaciji, najprestižnijem ronilačkom natjecanju u svijetu. Tu je i titula prvaka u Hrvatskoj u statici, a nisu izostale medalje niti na Kupu Hrvatske u Splitu.

Opširnije...

8. Submania Apnea Kup

intro submaniaRonilački klub Submania organizira u suradnji sa Zagrebačkim ronilačkim savezom i Zagrebačkim športskim savezom u petak i subotu 16. i 17.11.2012., na bazenu Utrina, 8. Submania Apnea kup. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba je pokrovitelj natjecanja. Natjecanje se odvija po A.I.D.A (svjetska organizacija ronioca na dah) pravilima, u pojedinačnim i ekipnim kategorijama u bazenskim disciplinama statika i dinamika (STA, DYN i DNF).

Opširnije...

Goran Čolak - Intervju sa svjetskim rekorderom

u29-godišnji zagrepčanin Goran Čolak najbolji je hrvatski ronioc na dah kojeg smo ikad imali. Tri puta je bio nominiran za hrvatskog sportaša godine. Već nekoliko godina u nazad čitamo vijesti o Goranovim pobjedama i rekordima pa ćemo nabrojati neke njegove najbolje rezultate. Obarao je hrvatske rekorde preko 30 puta, trenutno drži i svjetski rekord po AIDI I CMAS-u u disciplini Dinamike koji iznosi 273 metra (5 i pol dužina bazena).

Opširnije...

AIDA Hrvatski rekordi

intro aida logoAIDA International priznaje osam ronilačkih disciplina, tri bazenske ( STA, DYN, DNF) , tri morske discipline ( CWT, CNF, FIM ) i dvije samo za obaranje rekorda ( NL i WVT ). Rekordi se službeno obaraju na natjecanjima uz prisustvo AIDA sudaca ili na privatnim pokušajima obaranja rekorda gdje se isto uz prisustvo najmanje dvoje AIDA sudaca pokušava oboriti Hrvatski ili svjetski rekord.

Opširnije...

Stranica 1 od 2