Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Kanadska agencija prodaje otoke u Hrvatskoj


393Kanadska agencija Private Islands Online, koja se bavi prodajom privatnih otoka širom svijeta preko interneta, trenutačno nudi 550 otoka.

Godišnje toj agenciji pođe za rukom obaviti dvadesetak transakcija. Najmanje se traži za otočić od 3000 četvornih metara koji se nalazi usred jednog jezera u Panami po početnoj cijeni od 24.346 eura.

U ponudi ima i dva hrvatska otoka, otočić na Plitvičkim jezerima koji se prodaje za 433 351 USD i otoka Bijala kraj Splita, cijena je po dogovoru.

Jedan od najatraktivnijih u ponudi je grčki otok na Mediteranu Patroklos površine 320 hektara, 50 kilometara od Atene, po cijeni od 180 milijuna eura.

- Imamo razne vrste klijenata, glumice, princeze, ali i obične ljude. Nedavno smo prodali otok s malom kućom u Ontariju jednom prosvjetnom radniku za 203.000 eura - objasnio je Chris Krolow, glavni izvršni direktor agencije osnovane prije 13 godina.

Nikolas Mugni iz grčke agencije Demer de Gres, koja se bavi prodajom lokanih otoka, u ponudi ima 60 do 70 otoka, ali samo na dvanaestak moguća je gradnja.

Najjeftiniji otok na kojem je moguća gradnja u ponudi grčke agencije košta tri milijuna eura zbog izoliranosti, a jedan od najskupljih, veliki otok na kojem je moguć razvoj turizma, prodaje se za 45 milijuna eura.

- Ovo je malo tržište, nema puno potencijalnih kupaca. Klijenti su nam uglavnom poslovni ljudi. Posljednji put smo prodali otok 2009., i to po cijeni od pet milijuna eura - objasnio je Mugni.

Otok Bijelu možete kupiti OVDJE.


Dnevno.hr