Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Razne priče

kornjacaRazne priče članova i prijatelja portala podvodni.hr

Norveška 2. dio

dPut nas vodi kroz Trondheim, pa još nekih 250 km sjevernije. Ostatak društva (druga 2 auta) se odvojio od nas i ne misle nas čekati. Nema veze, polako pa sigurno. Poštujemo propise. 70, 80, pa sve do 90 km/h na autoputu  Nismo toliko bogati da kršimo propise. 12 km/h preko ograničenja i kazna je 15.000 kn.  To je otprilike ribolov u Norveškoj za 2-3 osobe. Ja vjerujem u upute "Pana Googla", jer gps u autu nema uopće naše odredište, kao niti putokaz do tamo.

Norveška

dČekam na trajekt gledajući more i fjordove. Na oko i ne baš tako visoko, snijegom prekrivena brda, ali logika govori da su ipak viša nego se čine. Uspoređujem sa našim Jadranom i Velebitom. Da, doživio sam da se ljudi kupaju, a na Velebitu snježna kapa. Ma koje su to nebuloze. To dvoje je apsolutno neusporedivo. Jadran mi je puno draži, ali ovo je nešto potpuno drugačije. Ne može se uspoređivati Niagara sa Plitvicama, Brijuni sa Koraljnim grebenom.

Da, mene je pregazio jet ski!

fDugo me nije bilo sa vama i žao mi je što se javljam s ovakvom temom, ali možda se ipak izvuče neka pouka iz ove priče. Dakle, ovo pišem iz šok sobe u pulskoj bolnici, nakon što me jučer jet ski koji je vukao skijaša samo čudom nije ubio na 20 metara od obale u Barbarigi. Čitam danas sljedeći članak u Glasu Istre koji je pun netočnih činjenica koje iskrivljuju istinu i u čitatelju ostavljaju pogrešan dojam o samom događaju. Na taj sam članak poslao primjedbu i očekujem demant!!