Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Korčulani konačno dobili modernu ribarnicu

8747455Na zadovoljstvo Korčulana, poslije puno godina neodgovarajućih uvjeta za rad ribarnice gradska je uprava konačno riješila spomenuti problem. Grad Korčula svojedobno je pronašao zakupca u tvrtki ECA koji su ugovorom ustupili toj tvrtki tri prostora u staroj gradskoj Kuli Svih svetih. Tvrtka ECA trebala je spomenuti prostor ribarnice urediti u biljetarnicu za prodaju putnih karata za hidroavion te javni zahod i ugostiteljski objekt, ali pod uvjetom da ECA sudjeluje u dijelu sufinanciranja zamjenskog prostora za ribarnicu, javni WC i ugostiteljski prostor, ako će započeti s komercijalnim letovima hidroaviona do Korčule. U slučaju da hidroavioni ne započnu s letovima i u slučaju nepoštivanja odredbe koja se tiče uređenja zamjenskog prostora za ribarnicu, ugovor će se raskinuti, a sadašnji prostor ribarnice vratiti Gradu Korčuli, pojasnio je gradonačelnik Andrija Fabris.

Hidroavion se nije pojavio, prostor je vraćen i Grad ga je dao u najam korčulanskoj tvrtki "Pistej" d.o.o. koja je upravo neuglednu, nehigijensku ribarnicu preuredila po svim EU standardima.

Kroz modernizaciju, preuređena ribarnica uz nove vitrine, ventilaciju uz održavanje temperature, vlažnosti i čišćenje zraka u zatvorenim prostorijama, od sada ima mogućnost izlaganja svježe ribe na ledu. Osim toga, stvara šarmantni ugođaj mjesta koje sada Korčulani sa zadovoljstvom posjećuju već u ranim jutarnjim satima. (Slobodna Dalmacija)