Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

HGK daje vaučere za ribarstvo

RibariU okviru usluge vaučera Moj EU-projekt, Hrvatska gospodarska komora raspisuje već treći natječaj za dodjelu vaučera u ukupnom iznosu od 150.000 kuna. Vaučeri se dodjeljuju tvrtkama, članicama Hrvatske gospodarske komore, koje se prijavljuju na EU natječaje Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture i Produktivna ulaganja u akvakulturu. Sredstva Hrvatske gospodarske komore namijenjena su sufinanciranju izrade projekata za prijavu na natječaje koje raspisuje. Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Ovim natječajem Hrvatska gospodarska komora dodijelit će 15 vaučera namijenjenih izradi prijavne dokumentacije za projekte. Vaučerima se mogu platiti konzultantske usluge članica HGK koje u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri Komori imaju evidentiran najmanje jedan ugovoren projekt.
Natječaj je objavljen na internetskoj stranici Hrvatske gospodarske komore te će biti otvoren od 1. do 29. veljače 2016. godine, odnosno do iskorištenja sredstava. Prijave za dodjelu vaučera obrađivat će se prema redoslijedu zaprimanja.
U prethodnim dvama natječajima, namijenjenima pripremi projekata iz Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za regionalni razvoj, pravo na dodjelu vaučera ostvarilo je 65 tvrtki.