Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Predsjednica provela noć s ribarima, ulovili 10 tona inćuna

11751449 887458541321106_1771386250704549631_nPredsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović cijelu je noć provela u zadarskom akvatoriju. S ribarima se sinoć otisnula na more. Na jednoj od koćarica u vlasništvu kaljskih ribara predsjednica je iz prve ruke željela doznati o problemima hrvatskih ribara, izlovnim kvotama te o njihovim poslovnim planovima. Krenula je iz luke Kali na otoku Ugljanu gdje posluje jedna od najuspješnijih ribarskih zadruga. Naše more. Predsjednica se s ribarima koćaricom otisnula na more. Poželimo im dobar ulov! - objavljeno je na njezinu Facebook-profilu. Vlasnik koćarice ribar Mate Lukina rekao je jutros da je ulovljeno 10 tona inćuna koji će biti otpremljeni u ribarsku zadrugu Omega 3 u Šopotu pokraj Benkovca. Inćuni će biti smrznuti i izvezeni najvjerojatnije na španjolsko tržiste, kazao je.

Vidim da su ribari zadovoljni ulovom, i ja sam zadovoljna. Divim se tim ljudima, cijelu noć strpljivo smo čekali. Uvjeti su bili idealni, ali mogu samo zamisliti kako je ribarima po kiši, vjetru i hladnoći, izjavila je jutros Grabar-Kitarović nakon povratka u Kali.

Modernizacija brodova jedan je od ključnih aspekata na kojima moramo raditi i, koliko čujem od ribara, stvari idu nabolje. Najveći su problemi s registracijom, s resornim ministarstvom u reguliranju statusa i prava, vrijeme koje je potrebno da se dobiju dozvole, izjavila je hrvatska predsjednica, prenosi HRT.