Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Otvorena izložba Damira Zuruba na Britanskom trgu u Zagrebu

12Jučer je u BIZkoshnici na Britanskom trgu u Zagrebu otvorena izložba fotografija "Plavi svijet" i "Tajne podzemlja" autora Damira Zuruba, svjetskog prvaka podvodne fotografije pod pokroviteljstvom grada Zagreba. Na otvorenju se okupilo stotinjak posjetitelja, prijatelja, ronica, članova kluba Roniti se mora koje su došli pogledati osamdeset izloženih fotografija. Izložbu su otvorili Damir Zurub, autor, Mirela Marović Omerzu osnivačica BIZkoshnice te Hrvoje Prćić, glavni urednik National Geographic Hrvatska. Damir Zurub drugi puta puta izlaže svoje fotografije, ovogodišnju izložbu odlučio je izložiti u novootvorenom prostoru BIZkoshnica Coworking na Britanskom trgu u Zagrebu koji se za tu prigodu pretvorio u galerijski prostor. BIZkoshnica Coworking je mjesto gdje možete raditi, održavati sastanke, organizirati razne događaje za vas ili vašu tvrtku. Ideja da se organizira izložba u BIZkoshnica prostoru je nastala iz potrebe za zanimljivim i novim prostorom u centru grada Zagreba gdje mladi umjetnici mogu izložiti svoje radove.

12-3 14 16


„Izrazito sam zadovoljna kako se prostor svakim danom mijenja i obogaćuje doprinosom članova i ljudi koji borave u njemu. Večeras smo vidjeli da savršeno funkcionira kao izložbeni prostor i osjećala se prava atmosfera „košnice“.“ – kaže Mirela Marović Omerzu, osnivačica BIZkoshnice
Izložba će biti otvorena u BIZkoshnici do 24. prosinca 2015. na kojoj možete pogledati fotografije nastale na putovanjima diljem svijeta koje je Damir napravio ove godine obilazeći podmorja Crvenog mora, Sjevernog mora, Papue, Banda otočja te sve ljepote Jadranskog mora.
„Ako niste nikada ronili, a jednog dana vam se ukaže prilika, pokušajte. Jer kada zaronite u plavetne dubine, negdje u dubini srca vi ćete se zaraziti. Za mene je to poput novog života kojega sam još u ovome dobio priliku živjeti“. – rekao je na otvorenju Damir Zurub
Izložba je prodajnog karaktera i kupnjom fotografija podržavate rad i aktivnosti ronilačkog kluba Roniti se mora te buduće izložbe mladih umjetnika u BIZkoshnici.
 RSM8205Damir Zurub instruktor je ronjenja i podvodne fotografije, podvodni snimatelj i fotograf, speleoronioc, član i kapetan reprezentacije Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Ove godine osvojio je titulu svjetskog prvaka podvodne fotografije na natjecanju u Nizozemskoj na 15. CMAS Svjetskom prvenstvu u podvodnoj fotografiji. Osvajač je zlatne plakete Libanonskog ronilačkog saveza za uspjehe na svjetskom kupu u podvodnoj fotografiji u Libanonu 2012; brončane medalje za reprezentaciju Hrvatske u podvodnoj fotografiji u Portugalu 2014. Na raznim internacionalnim festivalima, te domaćim i internacionalnim natjecanjima u podvodnoj fotografiji osvojio je ukupno 86 medalja i razna odličja, te druge nagrade.

BIZkoshnica Coworking - je nova coworking adresa u Zagrebu, na Britanskom trgu. Mjesto gdje dijelimo prostor, znanje i ideje, namijenjeno svim kreativnim poduzetnicima, startupovima, freelancerima i profesionalcima različitih područja djelovanja. BIZkoshnica je platforma za razvoj poslovnih pothvata i projekata, mjesto susreta s klijentima i korisnicima i stvaranja uspješnih partnerstava. Coworking je suvremeni način rada utemeljen na umrežavanju i obavljanju djelatnosti različitih profesionalaca u zajedničkom radnom prostoru. Za razliku od uobičajene uredske okoline coworkeri su nezavisni, ali mogu i surađivati. Članovima BIZkoshnice omogućen je rad u moderno uređenom, prostranom i ugodnom ambijentu, uz svu potrebnu uredsku i komunikacijsku infrastrukturu.