Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Čubrić osvojio broncu, Hrvatska ekipno druga na Euroafričkom prvenstvu

ff4c960ff863b9001d097bdb97e836f6 LHrvatski reprezentativac u podvodnom ribolovu Slaven Čubrić osvojio je brončanu medalju na Euroafričkom prvenstvu održanom u akvatoriju španjolskog Cadiza. Čubrić je drugog dana natjecanja osvojio sedmo mjesto sa 18 riba - deset boriketa, pet cipala, salpom i dva pica ukupne vrijednosti 30675 težinskih bodova, odnosno 72,94 postotna boda što mu je bilo dovoljno da dohvati brončanu medalju. U zbroju dva dana Čubrić je imao 163,66 postotnih bodova.

- Bez riječi sam još uvijek! Nije mi još leglo da sam treći. Ujutro sam samo mislio kako preživjeti današnji dan, da ulovim ribe za biti među deset tako da ostanem među šest u konačnom poretku. Čim sam ulovio borikete pomislio sam da imam šansu. Probao sam i plitko i duboko, bilo je jako mutno i praktički sam borikete lovio dubokim šuljanjem i gađao oči jer se ništa nije vidjelo. Stvarno sam pod dojmom, možda više nikad neću ovo napraviti, zborio je zadovoljno Slaven Čubrić.

Aktualni svjetski prvak Xavier Blanco kolekciji je dodao i naslov euroafričkog prvaka. Blanco je drugog dana natjecanja bio treći, ali u ukupnom poretku pobijedio je sa 182,71 postotnim bodom. Srebro je također ostalo u Španjolskoj, a ponio ga je aktualni viceprvak svijeta Samuel Tomas koji je drugog dana natjecanja bio najbolji i završio sa 169,30 postotnih bodova.

Drugi hrvatski predstavnik Daniel Gospić osvojio je šesto mjesto sa 151,46 postotnih bodova. Gospić je drugog dana natjecanja ulovio 21 ribu - deset boriketa, pet cipala, tri urte, kavalu, tabinju i salpu ukupne težine 34120 bodova što je bilo dovoljno za peto mjesto drugog dana i šesto u konačnom poretku.

- Sve je bilo po planu, iako je bilo jako mutno. Došli su mi i zubaci, no bilo je jako mutno i kad su me vidjeli su otišli. Prilično sam razočaran zbog kirnje od prvog dana, Da sam ju uspio izvući sve bi bilo napetije i lovio bi još žešćim tempom. Ovako sam odradio sve od nule pa do 18 metara, rekao je Gospić.


Stjepko Kesić osvojio je deveto mjesto. Kesić je drugi dan bio 11-ti sa 16 riba - deset boriketa, tri cipla i tri šargatežine 26505 bodova. U ukupnom poretku imao je 117,72 postotna boda.

- Prezadovoljan sam obzirom na uloženo. Zona mi je bila lošija i mučio sam se naći ribu jer nisam imao pozicija. Na jednoj ploči sam ulovio 14 riba, zatim još dvije i onda ništa, a probao sam sve i plitko i duboko, dodao je treći hrvatski predstavnik.

U ekipnom poretku Hrvatska je druga iza Španjolske, dok su treći Portugalci.

- Sretan, vesel i zadovoljan! I uoči dolaska sam govorio kako moramo biti među prve tri ekipe što i jesmo. Pokazali smo ne jednom da nismo dobri samo na jednom natjecanju već uzastopno. Drago mi je zbog Čubrića jer mu je to prvi nastup na Euroafirčkom prvenstvu. Malo mi je krivo zbog Gospića, jer bi kirnja sve promijenila. No, sva trojica su napravila puno ako se zna da smo imali samo pet dana pripreme, poručio je hrvatski izbornik Branko Ikić.

Konačni poredak u postotnim bodovima:

1. Xavier Blanco (Špa) 182,71%
2. Samuel Tomas (Špa) 169,30%
3. Slaven Čubrić (Hrv) 163,66%
4. Jody Lot (Por) 161,73%
5. Pedro Domingues (Por) 152,74%
6. Daniel Gospić (Hrv) 151,46%
7. Sergio de Julian (Špa) 141,76%
8. Stefano Claut (Ita) 119,75%
9. Stjepko Kesić (Hrv)117,72%
10. Giannis Sideris (Grč)113,87%
slaven
(Valentina Prokić/Sportcom)