Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Daniel Gospić sam osvojio drugo mjesto na Kupu nacija u Palma de Mallorci

IMG 8093Daniel Gospić, podvodni ribolovac Škarpine iz Nerezina i hrvatski reprezentativac bio je vrlo uspješan na tradicionalnim međunarodnim natjecanjima podvodnih ribolovaca koje se svake godine u siječnju održava u Palma de Mallorci u organizaciji federacije Baleara. Gospić je na Kupu nacija na kojem je predviđeno da love tri ribolovca u ekipi, sam osvojio drugo mjesto sa 19 riba i 21460 bodova. Pobjedili su Španjolci, Xavi Blanco, Samuel Tomas i Santiago Lopez sa 37290 bodova koliko im je donijela 31 riba. Treći su u konkurenciji pet zemalja bili Grci, Nikos Kambanis i Giannis Sideris sa 15215 bodova.

Na 15. Memorijalu Sebastia Carbonell na kojem su sudjelovale 34 ekipe, Gospić je kao dio Cressi tima sa Jose Luisom Fernandezom i Miguelom Ponsom osvojio prvo mjesto sa 36460 bodova. Gospićeva ekipa ulovila je 23 ribe.

Posljednje natjecanje je Masters na kojem sudjeluju samo ribolovci sa pozivnicom. Ove godine bilo ih je devet, od kojih čak sedam Španjolaca koji su pozivnice zavrijedili ekipnim i pojedinačnim naslovima svjetskih prvaka. Najbolji na Mastersu bio je Oscar Cervantes sa čak 30890 bodova. Prekrasan ulov sa čak pet škarpina od kojih je najveća imala 2395 grama, zatim po tri šanpjera, konja i šarga, ugor te galinjača od 5325 grama. Drugi je bio Santiago Lopez sa 19010 bodova, a treći Xavi Blanco sa 18865 bodova. Gospić je završio na četvrtom mjestu sa 17300 bodova. Na vagi je hrvatski ribolovac imao zubaca, drozda, konja, dvije škarpine, pet šargi i četiri vrane.

IMG 8093– Bilo je odlično, prvi dan sam lovio bez ikakvog pritiska i napravio odličan posao. Španjolce se ionako kod njih ne može pobjediti, tako da sam napravio najviše moguće. Memorijal smo pobjedili, taj mi je trofej nedostajao u kolekciji, da je bila koja riba više mogao sam biti drugi ili treći na Mastersu, jer je razlika bila mala. No, lovilo se gotovo u istoj zoni kao i dane ranije, tako da nije bilo ribe na svim pozicijama, zadovoljno je ocijenio Daniel Gospić.

U Palmi se održao i sastanak međunarodne Komisije za podvodni ribolov na kojoj je između ostalog bilo riječi i o oživljavanju Kupa Europe, natjecanja koje se sastojalo od više nadmetanja, koja su se bodovala za pobjednika Kupa Europe. Novo natjecanje bi trebalo biti na tragu staroga, a tijekom ove godine će se federacijama poslati upit žele li sudjelovati i organizirati jednu od stanica.

Hrvatska i Mali Lošinj istakli su kandidaturu za organizaciju Euroafričkog prvenstva 2017. godine. Službena kandidatura bi trebala u CMAS stići do kraja travnja, a Hrvatska je zasad jedini kandidat. (sportcom)