Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Trofejni hrvatski ronioci na dah pripremaju se za SP u Francuskoj

colakSvjetski rekorder i prvak u ronjenju na dah, Goran Čolak, s ostalim članovima hrvatskog tima, priprema se za nadolazeće svjetsko prvenstvo. Natjecanje po pravilima asocijacije AIDA održat će se od 8. do 18. rujna u francuskom gradu Nici...
Ekipu Hrvatske predvođenu našim najboljim roniocem Goranom Čolakom čine Veljano Zanki i Božidar Petani te Ivan Drviš, trener i fizioterapeut Velimir Kukas. Na Prvenstvu će sudjelovati predstavnici više od trideset zemalja, a neke od njih su SAD, Velika Britanija, Finska, Belgija, Njemačka itd. Natjecatelji će snage odmjeriti u diciplini statika, konstantno opterećenje i dinamika po pravilima asocijacije AIDA, najveće i najjače organizacije u ronjenju na dah osnovane 1992. Zanimljivo je spomenuti kako ove godine AIDA slavi 20. rođendan upravo ondje gdje je i osnovana – u Francuskoj.
Podsjetimo, Goran Čolak je na prošlogodišnjem AIDA svjetskom prvenstvu održanom u talijanskom Lignanu u disciplini dinamika s perajama preronio zadivljujućih 273 metra čime je oborio dotadašnji rekord.
U okviru priprema u Šibeniku, Goran Čolak je istaknuo kako mu kvalitetno treniranje i postizanje vrhunskih rezultata rezultata omogućuje partnerstvo s vodećim svjetskim proizvođačem dodataka prehrani. Uz kvalitetnu pripremu te vrhunske proizvode, od Gorana Čolaka i ove godine možemo očekivati odlične rezultate.

sportnet