Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Pakoštane deep Challenge 2012 - Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah za dubinske discipline

deep challenge19-040812Dana 4.8.2012. godine u Pakoštanima u dubinama kraj otoka Gangaroa održano je otvoreno prvenstvo hrvatske u ronjenju na dah u dubinskim disciplinama, pod pokroviteljstvom svjetske organizacije za promociju i razvoj ronjenja na dah AIDAe i i njene hrvatske ispostave AIDAhr. Natjecanje je održano po službenim AIDA pravilima verzija 12. Ronioci su se natjecali u tri discipline, definirane AIDA pravilnikom: CWT, CNF i FIM u ženskoj i muškoj konkurenciji. Od strane AIDAhr natjecanje je kao glavni sudac pratila Melita Adani te Erik Stojanović Kojančić, kao predstavnik AIDAslo i drugi službeni sudac. Lječničku podršku natjecanju osiguravali su doktor Nedžad Beganović i njegov stručni tim.
Natjecanje je održano u konkurenciji 9 domaćih natjecatelja iz ronilačkih klubova rk 2Dive Zadar, rk Geronimo Zagreb te rk Mornar Split. Najbolje rezultate ostvarili su Božidar Petani iz Zadra sa zaronom na 73m u disciplini Constant weight (CTW) te Vedrana vidović iz Splita također u disciplini Constant weight (CTW).
Evo i svih službenih rezultata:

CTW - muškarci
Božidar Petani 73m
Tomislav Svilicic 51m
Roko Gracin 35m
Dino Maksan 25m
Tomislav Hatlak 1 bod

CTW - žene
Vedrana Vidovic 52m
Darija Šarić 35m

FIM
Jakov Peljušić 50m
Kristo Cebalo 25m

P8040128Pobjednike po kategorijama nagradili su Marin Marijačić i dućan ronilačke opreme „Big Blue“ iz Zadra te Domagoj Bašić i dućan ronilačke opreme „Codex“ iz Zadra sa ronilačkim maskama. Ukupnog pobjednika natjecanja, Božidara Petanija nagradio je Igor Nuić i firma „Dive IN“ iz Zadra sa ronilačkim odjelom. Najmlađeg natjecatelja nagradio je dućan ronilačke opreme „Marinera“ iz Biograda n/m.
U organizaciji natjecanja sudjelovali su Dino Maksan, ronilački klubovi rk Geronimo Zagreb i rk 2Dive Zadar, TZO o. Pakoštane, turistička agencija Valentino tours Pakoštane, te sponzori iz sfere ronjenja i gospodarskog života. Natjecanje Pakoštane Deep Challenge održalo se po prvi put sa željom rasta u regionalne i šire sfere. Ujedno je i jedino dubinsko natjecanje u Jadranskom moru.