Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Prvenstvo Hrvatske u ronjenju na dah 2018.

 INO4272U subotu 07. travnja 2018. na zagrebačkom bazenu „Utrine“ u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza, a pod domaćinstvom DPS „Zagreb“ i Zagrebačkog ronilačkog saveza održano je 14. Prvenstvo Republike Hrvatske u ronjenu na dah u disciplinama dinamika, dinamika bez peraja, dinamika bi-fins i statika po CMAS pravilima. Ove godine okupilo se 27 natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova. Ukupna klupska pobjeda pripala je RK „Split“ izpred zagrebačkih klubova RK „Submania“ i RK „Geronimo“ čime je prekinuta višegodišnja dominacija zagrebačkih klubova! 

Dobre rezultate u ženskoj konkurenciji postigle su Lidija Lijić Vujić (RK „Submania“Zagreb) koja je sa 176,3m osvojila prvo mjesto u discilini dinamika (monoperaja), Ivana Aljinović (RK „Split“ Split) koja je sa preronjenih 139,4m i prvim mjestom u dinamici bez peraja pokazala kako se ubuduće i na nju može računati te Mihaela Romić (RK „Submania“ Zagreb) s preronjenih 150m i prvim mjestom u dinamici bi-fin (dvije peraje) i prvim mjestom u statici 0:06:03 (zadržavanje daha u mirovanju). Mirela Kardašević iz RK“Submania“ pokušala je oboriti svjetski rekord u dinamici bi-fin koji iznosi 209m no zbog neodrađenog protokola zaron nije mogao biti priznat te se nadamo da će na idućem natjecanju ostvariti taj rezultat.

U muškoj konkurenciji najdulje je držao dah u statici Veljano Zanki (RK „Split“ Split) i to 0:08:15. Drugo mjesto osvojio je Budimir Šobat (DPS „Zagreb“) s rezultatom 0:07:58, dok je treći bio Arijan Zec (RK „Geronimo“ Zagreb) sa 0:06:55. Za istaknuti je još nekoliko zapaženih rezultata u muškoj konkurenciji: Goran Čolak (RK „Geronimo“ Zagreb) 206m i prvo mjesto u disiplini bi-fin, Arijan Zec (RK „Geronimo“ Zagreb) 201,07m s drugim osvojenim mjestom te Vanja Peleš (RK „Submania“ Zagreb) sa 194m i prvim mjestom te Boris Milošić (RK „Split“ Split) i 167,9m i drugim mjestom u disciplini dinamika bez peraja.

 INO4794  INO4737  INO4822

Obzirom na početak natjecateljske sezone imamo razloga nadati se da će se rezultati na treninzima samo dizati te da će naši najbolji natjecatelji biti u top formi koja im je potrebna za početak lipnja kada će se u talijanskom Lignanu održati Svjetsko bazensko prvenstvo.