Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Goran Čolak pobjednik Fazze

17424732 1039556032855808_475602263248012087_nNa 11. Fazza Freediving Competitionu kojim započinje međunarodna sezona ronjenja na dah, Goran Čolak je ostvario izuzetan rezultat i ponovno se uspeo na najviše postolje. U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena sportskog centra Hamdan, Goran je s rezultatom od 10:19 nadmašio Poljaka Mateusza Malinu (9:56) i prošlogodišnjeg pobjednika i vlasnika Guinnessovog rekorda, Srbina Branka Petrovića (9:34). Ovo je i Goranov najbolji rezultat u Dubaiju gdje je u posljednjih sedam godina bio na postolju. Organizatori su posebno naglasili kako je Goran zbog problema s bubrezima prošle godine pauzirao čak šest mjeseci. Time je ova pobjeda još i veća:

"Znao sam da sam spreman i jak, ali sam strpljivo čekao svoju šansu. Kad se pogledaju rezultati prva tri mjesta, ovo ne samo da je bilo najjače natjecanje održano u Dubaiju, nego i najjače natjecanje u statici održano ikad u povijesti ronjenja na dah".

Među deset finalista kvalificirali su se i Hrvati Veljano Zanki, Bruno Šegvić i Budimar Sobat. Jedan od snažnih motiva za sudjelovanje na natjecanju je i bogati nagradni fond, odnosno skupocjeni terenci koji nakon dodjele u pravilu završavaju prodani u obližnjim salonima. Natjecanje organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed.