Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Goran Čolak na svjetskom prvenstvu oborio sva tri dubinska nacionalna rekorda

unnamed 1Naš sjajni reprezentativac, višestruki svjetski prvak i rekorder GORAN ČOLAK na AIDA Svjetskom dubinskom prvenstvu u Limassolu na Cipru srušio je i posljednji nacionalni rekord i tako postigao novi izuzetni sportski rezultat! Uspješnim zaronom i osvojenim četvrtim mjestom s 98 metara u disciplini FIM - ronjenja u dubinu bez peraja uz povlačenje po konopu, naš "čudesni Hrvat" od danas je nositelj svih nacionalnih rekorda u svim disciplinama ronjenja na dah - i u bazenu i u dubinu! Na ovaj način Goran je postao i ukupni pobjednik natjecanja po zbroju bodova u sve tri discipline te će primiti nagradu u sjećanje na Nataliju Molčanovu, slavnu sportašicu i roniteljicu-rekorderku koja je nedavno nestala u jednome dubinskom zaronu. Goran je prvi koji će primiti ovu prestižnu nagradu koja će se u budućnosti dodjeljivati za najveće sportske rezultate u ronjenju na dah.

Nakon što je tri puta zaredom bio neslužbeni ukupni pobjednik tri bazenska svjetska prvenstva zaredom, Goran će tako na svom prvom dubinskom svjetskom prvenstvu i službeno primiti priznanje za sve dosadašnje iznimne sportske rezultate.

ccolakU disciplini CWT - ronjenja u dubinu sa perajama dostigao je 2. mjesto, osvojio srebrnu medalju i postigao novi nacionalni rekord koji sada iznosi 108 metara. Na taj način srušio je dosadašnji nacionalni rekord koji je u disciplini CWT držao Veljano Zanki sa 107 metara.

Uspjeh je tim veći jer je ovo prvo Goranovo individualno svjetsko prvenstvo u ronjenju u dubinu, kao dio dugoročnoga plana prijelaza iz bazenskih ronilačkih disciplina u kojima je postigao gotovo sve što je moguće postići u veliko plavetnilo morskih dubina.

Nakon brojnih protesta i odluka komisije na rubu regularnosti, ranije diskvalificiranom Stigu Prydsu iz Danske ipak je dopušten ponovljeni zaron u CNF-u nakon kojeg mu je dodijeljeno treće mjesto u toj disciplini. Na taj način Goran Čolak zauzeo je četvrto mjesto u CNF-u, što međutim nikako ne umanjuje njegov iznimno uspješni nastup i u toj disciplini i u cjelini Svjetskoga prvenstva na Cipru.

Nakon AIDA Svjetskog prvenstva na Cipru, Goran putuje na prvo Svjetsko dubinsko prvenstvo u organizaciji CMAS-a, druge najveće organizacije za ronjenje na dah na svijetu. Natjecanje se održava početkom listopada na otoku Ischia u Italiji.

Rezultati s Cipra najavljuju odlične vijesti i s nadolazećih nastupa. Poželimo stoga Goranu da što duže zadrži dah - i ponovno nas sve ostavi bez daha!