Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Čolak i Zanki na tronu u Dubaiju

dahU slobodnoj disciplini Goran je na pet metara dubine proveo osam minuta i 36 sekundi te time pokazao da je i dalje najbolji u tome što radi. Na drugom mjestu do Gorana sa srebrom u ruci našao se Veljano Zanki s rezultatom od osam minuta i četiri sekunde, a legendarna Ruskinja Natalia Molchanova s uronom od sedam minuta i 38 sekundi ponijela je kući broncu. "Fazza Freediving Champioship" natjecanje je koje već 20-ak godina organizira i financira šeik u Dubaiju zbog svoje ljubavi prema drevnim sportovima Dubaija. Postalo je vrlo popularno diljem svijeta, a na natjecanje se dolazi samo s pozivnicom od samog šeika. Konkurencija na tim natjecanjima je vrlo jako jer se tada na okupu nalaze najbolji.

Na pitanje nakon natjecanja postoje li za njega uopće granice, Goran je odgovorio "da su granice tamo gdje si ih sam postaviš i da su uvijek stvar vlastite procjene mogućnosti i odlučnosti. Dosegnuti sebi postavljene granice je pobjeda i to je on za što živim."
Goran je ovom pobjedom ujedno postao i najuspješniji natjecatelj u povijesti ovog natjecanja osvojivši u pet godina sveukupno tri prva i dva druga mjesta. (Scubalife)