Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Održano prvenstvo u ronjenju na dah

CaptureNa državnom prvenstvu u ronjenju na dah održanom u Zadru 25. i 26. travnja titule prvaka pripale su Goranu Čolaku i Katarini Zubčić. Natjecanje se odvijalo u dvije discipline: statici i dinamici bez peraja. Državna prvakinja u ronjenju na dah je Katarina Zubčić s rezultatom od pet minuta i 42 sekunde u statici i 162 metra u dinamici bez peraja. Status najboljeg u muškoj konkurenciji potvrdio je Goran Čolak s rezultatom od osam minuta u statici i 175 metara u dinamici bez peraja. Drugo mjesto u statici u ženskoj konkurenciji pripalo je Mireli Šmajgl (pet minuta i 29 sekundi), a treće Karli Fabrio Čubrić (pet minuta i 18 sekundi). U dinamici bez peraja na drugom je mjestu Lidija Lijić Vulić sa 125 metara, a na trećem Karla Fabrio Čubrić s preronjenih 118 metara.

U muškoj konkurenciji u statici drugi je bio Božidar Petani (sedam minuta i osam sekundi), a treći Jakov Peljušić (šest minuta i 31 sekunda), dok je u dinamici bez peraja Vanja Peleš drugi sa 150 metara, a Danijel Ivanišević treći sa 125 metara.

Na ovom su se natjecanju ujedno mogle ostvariti i kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati u listopadu na Tenerifima. Natjecanje se odvijalo u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza, uz domaćinstvo zadarskog Kluba za ronjenje na dah "2dive".