Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Granda Fireblade 75 Carbon Tech

GRANDA-FIREBLADE 75Prva prava novost je sama puška koja dolazi po prvi put u prodaji kao inačica Fireblade. Nakon toga cjela šasija puške nasprem starog modela Grande 75 je izmjenjena kako bi se bolje ponašala u valu. Prednji dio je maximalno stanjen kako bi povisili ležanje laštika u prvoj trečini, isto tako vodilice laštika smo postavili samo do polovice trupca. Zadnji dio i kut ručke su također izmijenjeni a produžena je i poluga ručke gdje če biti i bliži obarač. Skračen hod mehanizma ali ne extremno (da se ribolovac navikne dovoljno mu je prvo ronjenje). Nova je i inačica Aqua planing vodilice koja nam ovdje dolazi do pola puške koja je bez ondulea radi veče početne brzine.

U Portugalu ovaj model lovi već neko vrijeme i mijenja klasičnu aluminisku 90 tku gdje se i u bistrom moru odlično ponaša a u valu daje onaj maximum koji se od nje traži, brza i bezobrazno jaka puška.

GRANDA -_FIREBLADE_75 granda 75_1

Pokretljivost smo doveli na novoj razini u svakom je smjeru barem 20% brža nego moja stara Granda a i u valu je daleko lakše kontroliramo. Otprilike 1000 sati u podmoriju sa D. Bruni i team tangaroom i sa našim timom dobijamo odlično riješenje šuljatorske puške koja je napokon ugledala svjetlo dana. Efektivni domet puške je 4 m od vrha strijele sa Sigalovim gumama .... to znači da brancin od 4 kg ostaje na konopu.

Prva namijena u glavi bila nam je lov omiljenog Brancina u mutnome gdje je najviše pažnje posvečeno u proizvodnji a usput korištenje iste npr. na digama gdje nam kavala zbriše u stjene ili ih također lovimo poniranjem, pred rupu.

Malo o pušci :

I ako Carbon Tech varijanta Grande dolazi obložena donjom stranom puške karbonom i omotana ručka ova varijanta je limitirana na 1 komad, doslovno taj je model unikat po svemu.

granda 75_2- Puška izrađena od 9 laminata Kanadskog Oraha
- Ručka od komada oraha obložena sa dva sloja 160 g karbona isto tako korijen ručke s unutrašnje strane ojačan karbonom
- Donji dio puške obložen sa 3 sloja 140 g karbona nakon toga vakumirano pa na kuhanje
- 3 X ruke Epoxia 10 ruka laka
- Novi mehanizam koji če uskoro biti predstavljen sa bočnim l.r.
- Harpun naš 1. verzija 110 x 6,75
- Istezanje sa našim novim harpunnima 2 X 79
- Mulinel mikro sa 40 m konopa
- Laštici Prime line 2 x 16 rezani na 3.4
- U najvišljem djelu 35 u sredini 33 dok u glavi 30 mm
- U najširem djelu 66 mm u glavi 42 mm
- Dužina preko svega 99 cm