Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Prigazilo je vrime

lamo-05kEvo da napišen priču o stroju kojem su „sestre“gurala gajete i kaiče, vadila mriže i parangale. One makinje šta su prve sirotinji zaminili vesla.
Ovi imućniji bi imali volva dizela a sirotinja stara šegala ako bi ga ko god proda il ovakvu penticu.
Ka i svaka priča i ova počima s jednom davno.

Jednom davno, dok sam još bija poveče dite, pravo ondašnje splitsko, kojem je u glavu šuntalo da ima svoju kozu koja je brža od susidove. Koza, ono 60 kubika, peta, sikirica, zada deblje rađe.... i fala ti Bože nešto kromirat u Dinare, dobija sam je. Stara penta, ko zna od kad.
Jedan susid, koji je bidan bija invalid, Homer mu pisalo na vrata, selija se i pozva me na stranu da ima nešto za mene. Mi u drvaru kad on izvuče pentu. kaže“ja sam je kupija i nije bila puno u more...“i ne znan šta je dalje govorija jer sam već vidija kako stiže cilindar i klip na kozu. Nešto ka u stilu da ču je ja čuvat,ovo-ono.
Ja je brže bolje stavim u svoju drvaru da se ne predomisli i ode. Popodne se spustija da je rastavim: gedori, čekić.... sve na broju. Tad su već bile one s bilom kapom na kojoj piše tomos a ova na sebi ima rezervar od stare koze. Dignem ja pokopac s rezervarom kad na pločici piše LAMO 05k provrt 38. A tuge! Ja uvjeren bit će klip 42. Tija sam je probit nogon, skupija alat i ode. Bilo joj suđeno da doživi starost.
Tako je bidna ležela do 96g. To je proliće otac nešto uređiva i kaže da će je bacit il da je dam nekom. I tako je ponesem u prijatelja Tonija Jelače koji je ima tih starina. Kaže on da nema di s njom i da je u dobrom stanju .Kaza je da damo starici još jednu šansu. Tako je i bilo.

makinjalamo-05-kJa sam odnija motor a njemu ostavija latu. Kako je on u biti slikar zamiša je boju najsličniju orginalu a brušenjem je doša do orginalnih šaguma za slova. Ja je rasuja do zadnje vide i onako na stolu učisto sklopija. Kad se sklopila bila je stvarno zanimljiva za vidit. Prominilo se dva prstena, auspuh koji je izgnjija (ostavija mi je bija Homer novi) i utičnica za struju koju nam je da jedan stari radio amater.
Upalili je u sić, naštimali i opet u moju drvaru. Od tad je starče bilo dva puta u more i to samo za probu na elanov kain od 2,5m od jednog očevog prijatelja. Kad se uzela guma više nije vidija more.
Svaku godinu prominem benzinu i onako malo u siću da provrti po par minuti jer buči ka da ima 30 ane 3 konja. Starica bidna nema lera već kad daš gasa ode voda iz sića.
Čak je bila manekenka u oni dućan na dnu Monce šta prodaje djelove za tomose godinu dana. Ekipa mislila da je tomos počeja radit retro pente pa bi pitali koliko dođe.
Nikidan iz zeza stavija je na forum za prodat jer mi ne triba. možda bi je neko rado gleda i siča se. A zna sam istinu. Nikome više ne triba ni da je nova jer danas se svima negdi žuri.
Prigazilo je vrime ka i puno toga.
Ostala eto slučajno onako ucilo al sigurno puno sestara njenih stoji po šupama i konobama.
Ova je bidna bila uvik u karanteni al te bi imale šta pričat.

pogon naked