Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Podvodni hotel s pogledom na koraljne grebene

CaptureNavedeni turistički resort, nalazit će se 10-ak metara pod modrem u laguni nedaleko od obale privatnog otoka na Fijiju. Hotel će imati 25 apartmana, restoran, bar, dvoranu te čak i podvodnu kapelicu, prenosi Daily Mail.Za cijenu od 15.000 dolara tjedno po osobi, posjetitelji će moći uživati u jedinstvenom ugođaju, jer bez obzira spavaju li, zabavljaju se u baru ili se mole u kapelici, uvijek će im pogled biti na morsko dno i morsko plavetnilo oko resorta.
Gosti će čak moći i iznajmiti jednu od četiri privatne podmornice te istražiti sve ljepote okolnih koraljnih grebena te lokalnog podvodnog života. No za one koji će htjeti privatnost, moći će navući virtualne zavjese preko stakala svojih apartmana.
Taj inovativni projekt osmislio je L. Bruce Jones, šef U.S. Submarines, INC-a. Dizajn tog hotela posuđen je iz komercijalnih putničkih podmornica, za koje statistika tvrdi da su najsigurniji oblik prometa u svijetu. Povrh svega, apartmani se mogu podići s dna kako bi se izvršili popravci ili održavanje, a razina sigurnosti gostiju na najvišoj je razini, tvrde pokretači projekta.
Jednom kad se prikupi potreban novac za njegovu izgradnju, podvodni hotel Poseidon trebao bi biti izgrađen u samo dvije godine.
Dnevnik.hr