Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Gradonačelnik Novigrada nagradio mlade ribolovce

ng2Mladi članovi Ribona pohvalili su se gradonačelniku nizom svojih uspjeha, među kojima je posljednji onaj na državnom prvenstvu održanom početkom studenog u Tribunju. Tamo se Korlević okitio titulom pojedinačnog U-21 prvaka Hrvatske u udičarenju štapom s brodice, dok su on i Erman u paru osvojili dvostruku titulu U-21 prvaka Hrvatske - u udičarenju štapom s brodice i s obale! U Velikoj vijećnici Grada Novigrada-Cittanova gradonačelnik Anteo Milos upriličio je prijem za mlade članove Športsko-ribolovnog društva Ribon iz Novigrada, koji nižu uspješne rezultate, te time na najbolji način nastavljaju svijetlu tradiciju kluba koji je dosad iznjedrio nekolicinu državnih reprezentativaca, prvaka Hrvatske te svjetskih prvaka.

ng1U pratnji čelnih ljudi Ribona - predsjednika Bruna Juriševića, dopredsjednika Ivice Mihovilovića, trenera mladih ribolovaca Borivoja Bende, te svojih roditelja, pozivu novigradskog sindaka odazvali su se 19-godišnjaci Manuel Korlević i Stefano Erman, dok je godinu dana mlađi Moreno Stelco bio spriječen u ovoj prigodi pridružiti se svojim klupskim kolegama. Mladi članovi Ribona pohvalili su se gradonačelniku nizom svojih uspjeha, među kojima je posljednji onaj na državnom prvenstvu održanom početkom studenog u Tribunju. Tamo se Korlević okitio titulom pojedinačnog U-21 prvaka Hrvatske u udičarenju štapom s brodice, dok su on i Erman u paru osvojili dvostruku titulu U-21 prvaka Hrvatske - u udičarenju štapom s brodice i s obale! Stelco je pak u svom prvom sudjelovanju na državnom prvenstvu imao peh, obzirom da ga je tijekom natjecanja s brodice u stopalo ubola otrovna riba pauk, te je hitno morao na liječničku intervenciju i cijepljenje protuotrovom. Izgubio je tako više od dva sata natjecanja, ali je unatoč tome u konačnom plasmanu bio odličan deveti, prepričali su njegovi klupski kolege. Podsjetili su gradonačelnika i na druge svoje uspješne rezultate, među kojima i na titulu vice-prvaka svijeta u udičarenju štapom s brodice u kategoriji U-21, koju je u kolovozu, na SP-u u Crnoj Gori izborio Erman.

ng- Novigrad sve više postaje prepoznatljiv po uspjesima svojih mladih sportaša, pa se naša mala sredina može pohvaliti državnim i svjetskim prvacima, ali i olimpijskim pobjednikom. Sve to dokazuje da se trud kojeg sportski djelatnici u našem gradu nesebično ulažu u rad s mladima višestruko isplati, pa i ovom prigodom svima njima zahvaljujem na tome, poručio je gradonačelnik Milos, ističući kako važno mjesto pritom svakako pripada i čelnim ljudima Ribona. Rezultati koje postižete sigurno su dodatni motiv da i u ovim teškim vremenima ustrajete u svom kvalitetnom radu, a Grad će kao i do sada podržavati aktivnosti koje se bave sportskim odgojem mladih u gradu i županiji. Jer, kao što znamo, bavljenje sportom jedan je od zdravih temelja svakog pojedinca, a time i društva u cjelini, poručio je Milos. Dvojici uspješnih članova Ribona uručio je monografije Novigrada, a prenio je i kako će Grad ovih dana na račun ŠRD-a uplatiti 10.000 kuna kao nagradu za ostvarene uspjehe.

Zahvalivši gradonačelniku na prijemu, čestitkama i najavljenoj nagradi, dopredsjednik Ribona Mihovilović posebno je istaknuo kako velika zasluga za ostvarene rezultate zasigurno pripada mladićima koji su ih i postigli, no veliku su ulogu pritom odigrali i njihovi roditelji, nemalim odricanjima i velikom podrškom, bez koje svega ovoga ne bi bilo, zaključio je Mihovilović.

Tekst i slike: Regionalni Express