Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Pedesetak brodova u Milni nije dočekalo gorivo

CaptureMa, ljudi moji, je li to moguće, i da se baš meni dogodi? - prostrujilo je vjerojatno kroz glavu vlasnicima pedesetak brodica jučer usidrenih u Milni na otoku Braču, u trenutku kada je prodavač Inine benzinske postaje nešto iza 13 sati zatvorio “dućan”.

Tko je ulio gorivo, ulio je, a tko nije, mogao je produžiti pet nautičkih milja do Rogača. Ako je imao dovoljno goriva, jer, za razliku od ove u Milni, benzinska postaja u Rogaču radila je do 20 sati.


- Trebali ste samo vidjeti šok i nevjericu na licima mahom stranih nautičara na brodicama - kazivao nam je Srđan Javorčić iz Splita, vlasnik agencije koji je brodom krenuo na Vis da bi klijentima, strancima dakako, pokazao nekretninu koja ih je zanimala. I koji je imao sreću da je na redu bio prije 13 sati, dakle prije isteka radnoga vremena.

Javorčić pritom naglašava da uopće ne krivi prodavača, koji je, usput rečeno, i nakon 13 nastavio raditi oko pola sata, nedovoljno, međutim, da bi podmirio desetke brodica “nanizanih” ispred benzinske postaje.

Rogač je, čini se, bio jedina svijetla točka prvoga dana produženog vikenda, jer u petak nije radila ni benzinska u Splitu, detaljno nas je informirao Javorčić. Vlasnici brodica koji su u jadu i bijesu zvali odgovorne u Ini, navodno su dobili odgovor da je riječ o jesenskome radnom vremenu.

Ljeto kalendarski jest prošlo, što, međutim, ne bi smjelo značiti da se i tijekom jeseni ne mogu dogoditi situacije u kojima treba napraviti iznimke. Kud ćeš bolju iznimku od produženoga vikenda u prvoj polovici listopada, s vremenskim uvjetima koji naprosto mame na more

Ina: Radno vrijeme je do 13 sati

Do 1. listopada benzinska postaja Milna-marina radila je od 7 do 21 sat, uz angažiranje sezonske radne snage - kazao nam je regionalni voditelj maloprodaje Ine u Solinu Mate Mikelić. Od 1. listopada radno vrijeme je od 7 do 13 sati i radi jedan zaposlenik. Benzinska postaja u Splitu nije u funkciji, zatvorena je u sklopu radova na zapadnoj obali i za nekoliko dana bi trebala početi s radom - obrazložio je Mikelić.


J. MATIĆ/slobodna dalmacija