Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Pronađen nestali slovenski ronilac

resize2Da ronjenje može biti itekako opasna, ali i skupa avantura osjetio je na svojoj koži 33-godišnji slovenski ronilac koji je zajedno sa još tri slovenska državljana u petak isplovio iz marine Cres do Uvale Metlikova gdje se upustio u podvodni ribolov. Kako se u dogovoreno vrijeme nije vratio na jedrilicu u večernjim su satima izvješteni Centar 112 i policija.
Oko 21,30 sati policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka i lučki kapetan Lučke ispostave Cres započeli su s potragom, koja je zbog slabe vidljivosti i jake bure prekinuta oko 23 sata.
Potraga je nastavljena danas ujutro, do 11 sati, kada je policija izvještena kako je 33-godišnji Slovenac neozlijeđen te se nalazi u mjestu Valun. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da 33-godišnjak nakon ronjenja nije mogao pronaći jedrilicu u Uvali Metlikova pa je doplivao do kopna na Rtu Pernat, gdje je i prenoćio, a ujutro se pješice vratio u Valun. Utvrđeno je kako za vrijeme podvodnog sportskog ribolova nije koristio signalnu plutaču te mu je od strane Lučke kapetanije izrečena novčana kazna od 1 000 kn.