Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

700.000 kuna iz fonda "Pripremne pomoći"

ribarski brod5-140308Uhodani tim Lokalne akcijske skupine "Škoji" (LAG) s iskustvom provođenja i korištenja novca iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, prošle godine se odlučio na pokretanje inicijative u ribarstvu s namjerom izrade lokalne razvojne strategije u ribarstvu i provedbu projekata unutar tog sektora sukladno potrebama otoka Hvara, Visa i Šolte. Tim "Škoja" prijavio se na natječaj na kojem je Uprava ribarstva Ministarstva poljoprivrede odobrila 700.000 kuna iz fonda "Pripremne pomoći".

- Do završetka Lokalne razvojne strategije FLAG "Škoji" će provoditi i pilot projekt "Maritimna mreža" za koji je odobreno 150.000 kuna. Projektom se želi mapirati i valorizirati maritimna baština područja "Škoja", te stvoriti preduvjete za daljnji razvoj i povezivanje postojećih ribarskih inicijativa u jedinstvenu cjelinu - rekla nam je Adela Duboković, voditeljica LAG-a "Škoji".

FLAG bi se u budućnosti zasigurno trebao i teritorijalno širiti, a probleme unutar Lokalne strategije pretočiti u odgovarajuće mjere, odnosno nadmetanja koja bi raspisivao FLAG i financirao kandidate s 50 posto ukupne vrijednosti projekata. Dakle, prilike su tu, samo ih treba iskoristiti! (M. Crnčević/Slobodna Dalmacija)