Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Katarini ne bježe zubaci

dr _katarina_vrcan_jelsa1-020117Liječnica Katarina Vrcan iz Vrboske na otoku Hvaru jedna je od najpoznatijih hrvatskih udičarki s obale. Ova hrvatska reprezentativka osvojila je čak 11 svjetskih odličja – ekipna svjetska prvakinja (Budva, 2009.), te pojedinačna svjetska prvakinja (JAR, 2010.)... - Budući da se već neko vrijeme službeno ne natječem, malo više se mogu posvetiti ribolovu kao vlastitoj rekreaciji. Baš na Silvestrovo sam poslijepodne ponijela par živih lignjica i išla okušati sreću na bracima između Jelse i Vrboske, gdje mi je za udicu zapeo jedan onako pravi kus, zubatac od devet kilograma.

A kad sam tako lijepo završila staru, pomislila sam da možda i u novoj godini mogu krenuti dobro, što se na kraju i obistinilo jer mi je po potpuno istim okolnostima u stivi brodice završio još jedan "zupko", sada nešto manji od 6,50 kilograma - kazala je Katarina, kojoj smo poželjeli puno ovakvih i još boljih ulova u 2017. godini.

Velika je to draž, kako dodaje, a lovila je ona i morske nemani od čak 22 kilograma, pa ne možemo, niti smijemo (po)sumnjati u njezine sposobnosti. (Slobodna Dalmacija)