Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Na 8. lignjolovu "Arbanija 2016" rekordan ulov liganja

57fb56661eea8fe24d8b457fNismo se stigli ni napit, lignje su same dolazile. Puno brodova oko nas, a mi ulovili čak 27 komada ukupne težine 3.27 kg. Lani smo također bili prvi i volili bi da se ovo ponovi, kazali su Ivo Belas – Korea i sin mu Marin osvajači zlatne medalje na 8. natjecanju u lignjolovu "Arbanija 2016" koje se u Kaštelanskom zaljevu održalo ovu subotu u organizaciji PŠU Timun.  Drago im je, kažu, što se ovaj ribolov održao i što je svake godine sve veći broj prijavljenih natjecatelja, ovu godinu čak 38 ekipa. Pošta im je bila, kako su rekli, „cilo more“ , ne otkrivši točno mjesto lignjolova. Za nagradu su uz medalju osvojili pehar, sonder i pribor za ribarenje.
Srebrnu medalju osvojili su Darko Miše i Žarko Žarković, koji su nagrađeni za 28 komada lignji čija je težina iznosila 2.16 kg, dok su treće mjesto za 13 komada lignji i 1.29 kg ulova zauzeliGordan i Ena Pavunić, otac i kćer iz Zagreba koji od prvog puta sudjeluju na lignjolovu. Oni su ulovili i najveću lignju, težine 192 grama, piše Trogirski portal.
- Ulov je ovu godinu bio rekordan, ulovljeno je blizu 16 kg liganja , kazao je Jakov Vulas iz organizacijskog odbora i dodao kako se PŠU Timun zahvaljuje Gradu Trogiru i svim ostalim sponzorima koji su pomogli da se lignjolov u Arbaniji održi i postane tradicionalan.
Napomenuo je kako ekipe nisu bile samo iz Hrvatske, već su natjecatelji pristigli i iz Njemačke, Amerike, Mađarske...
U sklopu lignjolova u kojem je svim osvajačima odličja i prigodne poklone uručio gradonačelnikAnte Stipčić, po treći puta za redom održano je i „Natjecanje u kuvanju brujeta".
Natjecalo se šest ekipa, a prvo mijesto podijelile su dvije ekipe, Sandro Hrabar i Andro Vetma teIvica Prga i Boško Kulmanić. Oni su za najbolje skuhane brujete zasluženo osvojili prigodne poklone.
Uz voditeljsku palicu Vinka Klarića, sve natjecatelje i goste najvećeg lignjolova na Jadranu do kasno u noć zabavljali su Ivan Cinotti – Cima i Morski vukovi.  (dalmacijanews)