Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Ove godine najveća ulovljena tuna bila je teška 261 kilogram

Pavlović-tunanaNajveća tuna ove godine u Hrvatskoj ulovljena je u Istri i to oko 7 milja od obale Poreča. Sretnici su bili obitelj Pavlović i njihov prijatelj Stefan Lukić. Krenuli su na pučinu prije zore s brodom TUNANA, te su došli na lokaciju za kojih pola sata. Nakon što su spustili dva štapa u more i malo brumali, riba je zagrizla za kojih pola sata. Na brodu su bili kapetan Siniša Pavlović, Marko Pavlović i Stefan Lukić. Sva trojca su vidjeli na sonaru da je nešto veliko blizu njih i očekivali su dobar ulov. Ujednom trenutku štap se naglo savio i riba je počela silovito povlačiti najlon. Najbliži štapu bio je Stefan i on je započeo borbu s izvlačenjem ribe.  Zvuči nevjerojatno, no ovog pravog ribljeg giganta od 261 kile, Stefan je izvukao za svega 45 minuta. Timskim radom i velikim naporom i uzbuđenjem riba je napokon bila savladana. Upravo taj dan je bilo otvorenje Offshore World Challange Poreč ili međunarodno natjecanje u lovu na veliku ribu u organizaciji pulskog kluba Bige Game Fortuna “4TUNA”. Riba nije ušla u bodovanje jer je ulovljena prije samog natjecanja, ali je izazvala veliku pozornist i oduševljenje kako natjecatelja, tako i građana.

U popodnevne sate Siniša, Marko i Stefan su izvadili ribu s broda na obalu, je viljuškarem provozali po rivi u Poreču sve do pozornice.

Siniša Pavlović je poklonio organizatoru ovaj vrijedan ulov što vrijedi oko 15 000 kuna. Ribu su mogli okusiti mnogi koji s u to vrijeme bili u Poreču, od natjecatelja do uzvanika i gostiju.

Koliko god da je percepcija ljudi u Hrvatskoj, da se najveće tune kod nas love na jugu, to je potpuno pogrešno. Najveće tune u našoj državi vole Istru i Kvarner i upravo tu žive. (Kigo)