Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Teško ozlijeđena u naletu glisera

policija pomorska__362604S1Tridesetpetogodišnja turistkinja iz Austrije teško je ozlijeđena u naletu glisera u srijedu u rovinjskom akvatoriju, te je hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici, a policija traga za gliserom, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Teška pomorska nesreća dogodila se prijepodne kod otočića Figarola, neleko Rovinja, gdje je za sada nepoznati gliser prešao preko austrijske turistkinje koja se kupala u moru. O nesreći i ozlijeđenoj ženi u moru su oko 11,40 sati u Županijski centar 112 u Puli dojavili očevici, a u koordiniranoj akciji spašavanja sudjelovali su Lučka ispostava Rovinj te postaja Pomorske policije Pula. Na mjesto nesreće upućeno je plovilo lokalnog sportskoga centra koje je bilo u blizini, te je ubrzo ozlijeđena žena izvučena iz mora i prevezena u lučicu Amarin, gdje su je u 12,04 sati u kritičnom stanju preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Rovinj. Potom je prevezena u Opću bolnicu Pula gdje je hospitalizirana.

Očevidom na poziciji nesreće djelatnici Lučke ispostave Rovinj u suradnji s policijom ustanovili su da se austrijska državljanka R.H.G. (1980.), u trenutku nesreće nalazila oko 20 metara od obale otočića Figarola kada je, prema izjava očevidaca, naišao manji gliser te je prešao preko nje, nanijevši joj teške ozljede glave.

Lučka kapetanije Pula, Ispostava Rovinj i Pomorska policija Pula provode očevid o uzrocima ove pomorske nesreće, te je istodobno pokrenuta potraga za plovilom koje se udaljilo s mjesta nesreće.

Stoga je iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCCI Rijeka upućen poziv očevidcima da dojave svoja saznanja o ovoj nesreći, navode iz Ministarstva, piše Jutarnji list.