Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Gorući problemi ribarstva rješavat će se u Zadru

ribarstvo 181212Na susretu ribara, nakon uvodnog izlaganja o stanju u hrvatskom ribarstvu predsjednika Ceha Mate Oberana, kroz stručna izlaganja i raspravu, razmotrit će se brojne teme vezane uz obavljanje ribarske djelatnosti: aktualno stanje i perspektive razvoja hrvatskog ribarstva, te planovi upravljanja u ribarstvu s posebnim naglaskom na mreže potegače i male plivarice; ribarstvo i marikultura u Zadarskoj županiji; zajednička ribarska politika EU i hrvatsko ribarstvo nakon ulaska Hrvatske u EU; Europski fond za pomorstvo i ribarstvo za programsko razdoblje 2014. - 2020.; Nacionalni strateški plan razvoja ribarstva RH; Operativni program za pomorstvo i ribarstvo RH za programsko razdoblje 2014. - 2020.; trajna i privremena obustava ribolovnih aktivnosti; potpore u ribarstvu; stanje bioresursa u Jadranskom moru; marikultura u RH; ribarska inspekcija; nadoknade štete na ribolovnim alatima počinjene od strane zaštićenih vrsta.

Na ovom skupu profesionalnih ribara obrtnika, svake se godine okupi veliki broj ribara, predstavnika ministarstava, znanstvenih i drugih institucija vezanih za ribarstvo te predstavnika državne, regionalne i lokalne vlasti.

19. susret ribara završava objavom zaključaka koji će biti upućen nadležnim institucijama.

Pokrovitelj skupa je Ministarstvo poljoprivrede. Medijski pokrovitelji skupa su Zadarski list i HRT - studio Zadar te program 100 % Poduzetnik. (zadarskilist.hr)