Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Slovenski ribar upao u hrvatske vode, otjerala ga policija

savudrija1 226250S1Istarska policija potvrdila je večeras kako je jučer oko podneva policijsko plovilo uočilo slovensku ribaricu u hrvatskim teritorijalnim vodama, dvije nautičke milje od crte razgraničenja. Nakon upozorenja policije da je u hrvatskim vodama, slovenska ribarica vratila se u slovenske vode, izjavila je za Hinu glasnogovornica istarske policije Nataša Rogić-Jukopila. Piranski ribar Miha Petrič rekao je za slovensku televiziju kako ga je patrolni brod hrvatske policije pokušao odvratiti od namjere da lovi u dijelu zaljeva gdje, po njegovoj ocjeni, mogu loviti i slovenski i hrvatski ribari do završetka arbitraže o granici.

Rekao je kako se nije želio udaljiti te da je hrvatski policijski brod otišao kad se prema njegovoj ribarici zaputio koparski ribarski inspektor i brod slovenske policije.

Policijska postaja u Kopru potvrdila je da je primila dojavu slovenskog ribara i da provjerava sve okolnosti događaja te da će o zaključku o svemu obavijestiti ministarstvo vanjskih poslova.