Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

U Omišlju svečano otvoren BIG OM 2014

downloadJučer navečer je u Omišlju svečano otvoren BIG OM 2014. koji će se održavati tijekom tri dana (28. – 30. kolovoza) u akvatoriju Kvarnerskog zaljeva. Riječ je o devetom izdanju međunarodnog natjecanja u big game ribolovu u sklopu kojega se održava i treći krug prvog Državnog prvenstva u big game ribolovu. Osim toga, uz natjecanje u Komiži, BIG OM se nalazi u sustavu svjetske organizacije Offshore world championship što znači da pobjedniku osigurava nastup na svjetskom natjecanju u big game ribolovu u Kostariki 2015. godine. BIG OM jedno je od najstarijih natjecanja ovog tipa na Jadranu u koje se kontinuirano ulaže. Ove godine očekuje se 130 natjecatelja iz 10-ak zemalja na plovilima dužine do 20 metara opremljenih skupocjenom opremom. Prema neposrednim informacijama s ribolovnog područja, tune ima mnogo, a uočeni su i rartetni primjerci težine do 300 kilograma. Stoga, očekujemo dobar ulov.

BIG Om postao je turistički brand Sjevernog Jadrana koji je upravo zahvaljujući ovom natjecanju postao nezaobilazna ribolovna destinacija na karti svijeta. Njegov značaj prepoznat je od strane mnogih institucija, a ove godine održava se i pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma.

Osnovi cilj BIG OM-a je promicanje turizma te poticanje razvoja gospodarstva i ribolova na Sjevernom Jadranu. (V.P./Kvarnerski.com)