Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Nikada veće nadmetanje i nikad više ulovljene ribe

tunaBruno Dragičević i njegov team Zagreb - Igor Zdenjak, Gordon Govorčilović i Damir Novina, pobjednici su četvrtog izdanja Međunarodnog kvalifikacijskog nadmetanja u big game fishingu koje se održavalo minula četiri dana u Komiži i to u organizaciji splitskog kluba Big game Croatia. U konkurenciji 53 posade, nakon tri ribolovna dana, Dragičević inače strastveni ribolovac, zagrebački poduzetnik i vlasnik marina Hramina i Žut, slavio je trijumf iako na brodu tunu nije - imao. Oni su naime imali ukupno 12 riba po sistemu "ulovi i pusti" te sa 2940 bodova bili najuspješniji. A zadnjeg dana ulovili su tri plavoperajne tune što im je bilo dovoljno da se i drugi put zaredom popnu na pobjedničko postolje ispred komiške Komune, sa vizom u džepu za odlazak na svjetsku smotru lovaca na velike trofeje koje se dogodine održava u Kostarici.

Druga pozicija pripala je posadi broda Marko kapetana Dražena Horvata koji su imali 10 tuna također bez ulova na palubi, a treće mjesto uzeli su momci sa broda Lolita Slovenaca Saše Apostolovskog koji su na udicu zakačili devet tuna, te ih pustili ali bodove uzeli.

tuneRezime trećeg ribolovnog dana su bile 41 ulovljene tune od toga 38 bodovanih i puštenih, dok su tri dovezene na vaganje, no samo su dvije bile validne. Ona kapetana broda Ipanema Josipa Mešina teška 69,3 kilograma, te bivšeg košarkaša Nikole Vujčića na brodu Mala Mirca težine 53,3 kilograma.- Kao i preklani ukačila nam se tuna na udicu dvadeset minuta prije kraja nadmetanja. Nekih pedesetak minuta sam se natezao s njom, a slavlju i veselju nije bilo kraja kada smo je izvadili na krmu - zbori popularni Vujo, koji je skokom u more proslavio novi trofej, budući je adrenalin nakon dvoboja podno koševa sada pronašao u ribolovu sa štapovima.

Još jedna poznata osoba danas je ponovno slavila. Naime Željko Bebek, nekadašnji pjevač Bijelog dugmeta, u eter, putem radio stanice zapjevao je svim posada "Ima neka tajna veza" budući je posada istoimenog broda sa kapetanom Gordanom Pintarom ulovila i pustila - pet tuna. Te su na kraju imali četvrtu poziciju.
tunj- Nikada veće nadmetanje, nikada više posada i nikad više ulovljene ribe. Još jednom potvrda kako smo na dobrom putu te iz godine u godinu ovo natjecanje dižemo na sve veći nivo što su itekako prepoznali stranci kojih je su sve brojniji i komiška vala je za njih postala premala - utvrdio je zadovoljan ali i umoran Boris Županović, predsjednik kluba domaćina ovog Big game fishinga Komiža 2014. - splitskog kluba Big game Croatia, već se pripremajući za dogodine budući je komiški akvatorij idealna destinacija ne samo ribolovna već i turistička upravo za big game događanja, što nam je potvrdila i Mari Greget, direktorica Turističke zajednice grada Komiže. (Sandra Barčot/Slobodna Dalmacija)