Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Najtežu tunu od 84 ipo kila na krmu izvukao Vodičanin Anton

tuna2Četiri tune na palubi, te četrdesetak onih koji su bodovane po sistemu ulovi i pusti, odnosno catch and realise – rezime je prvog ribolovnog dana izlučnog međunarodnog nadmetanja u big game fishingu Komiža 2014., koji se održava u organizaciji splitskog kluba Big game Croatia. A najveću plavoperajnu tunu na kraju, nakon povratka s mora i ribolova koji je trajao od 8 sati do 17 sati, i vaganje na rivi pred okupljenim Komižanima i njihovim gostima imao je Vodičanin Anton Roca. On je na palubu svog broda Bakul izvadio tunu od 84,6 kilograma što mu je na kraju donijelo 507,6 bodova. -  Nastavljamo u svom stilu! I lani smo imali trofejnu tunu od 99 kilograma, te nas evo i sada, prvog dana sa najvećom lovinom – zadovoljno nam kaže skiper Roca.

Ulovi i pusti

Ulov prvog dana zabilježila je i posada broda Iglan sa kapetanom Andrijom Gudeljevićem, budući su se oko sat vremena natezali, nadmudrivali sa ljepoticom iz morskih dubina koja je na kraju težila 76,3 kilograma. Treći ribu na kopno su donijeli momci sa broda Tango skipera Andrije Kere a njihova tuna je težila 59,1 kilogram, dok je ona četvrta imala 51,5 kg a na udicu je ulovljena sa broda Lunjo kapetana Jurice Volarevića. No osim ovih izvađenih primjeraka, tijekom cijelog dana bilo je i dosta prijavljenih riba po sistemu ulovi i pusti. A tko će na kraju u sakupljanju bodova, njih 245 koliko donosi snimka tune ulovljenje i puštene, imati najviše poena – znat će se nakon što sudački dvojac Zoran Mijat i Tonči Luketa pregledaju sve snimke.

U petak slijedi drugi ribolovni dan sa startom u 8 sati pa sve do 17 sati nakon čega će se znati tko od 53 posade će imati najviše tuna na udici jer osim primamljivih nagrada, pobjednike čeka i viza za odlazak na svjetsko prvenstvo u Kostarici.

thumb tuna1 golub uhan
Zanimljiv ulov u "špartanju" ribolovnim akvatorijem južno od Komiže imala je posada na brodu Lolita. Slovenci sa kapetanom Sašom Apostolovskim ulovila je goluba uhana poznatog i pod imenom manta. Radi se o strogo zaštićenoj vrsti, pa su ga ribolovci naravno pustili, a udica na koju je bio zakačen je biorazgradiva pa opasnosti po ovu ribu nema. Jedino je ovom golubu teškom preko 40 kilograma smetalo bljeskanje pod vodom našeg fotoreportera Bože Vukičevića. (SANDRA BARČOT/Slobodna Dalmacija)