Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Županijsko prvenstvo Istre i Crofish natjecanje

2 malaSportski podvodni ribolovni klub sv.Pelegrin Umag (SPRK sv.Pelegrin) organizirao je u subotu 05. svibnja 2012. godine u okviru sajma „CROFISH“ međunarodno natjecanje u podvodnom ribolovu koje se je ujedno bilo i županijsko prvenstvo Istre. Četrdeset i tri podvodna ribolovca su proveli u moru pet sati, od 8:30 do 13:30 i pritom ulovili 190 kg razne ribe, većinom ugora. Ulov bi bio i puno veći da ih nisu ometali jak vjetar i mutno more.

 

 

Poredak županijskog pojedinačnog prvenstva je:
1) Mario Dodici (KPA Rovinj),
2) Josip Urti (Medulin),
3) Milan Budinski (KPA Rovinj).
Ukupni poredak pogledajte ovdje.

 Poredak županijskog ekipnog prvenstva je: 
1) KPA Rovinj, 
2) Ribon Novigrad, 
3) Medulin
Ukupni poredak pogledajte ovdje. 

9 malaNajboljim natjecateljima na županijskom prvenstvu medalje je uručio predsjenik Saveza za športski ribolov na moru Istarske županije gospodin Željko Kiršić, a gospodin Adriano Jurišević, direktor Komunela d.o.o, organizirator sajma CROFISH uručio je medalje najboljim ekipama podvodnih ribolovaca natjecanja „CROFISH“, a to su 1) KPA Rovinj (Mario Dodici, Milan Budinski, 2) RPD Piran (Moreno Matijašić, Krajnik Dušan), 3) Medulin (Josip Urti, Dalibor Ćus).
Ukupni poredak pogledajte ovdje.
Dva hrvatska reprezentativca Mario Dodici i Josip Urti te Moreno Matijašić slovenski reprezentativac su opravdali svoju klasu i plasirali se u vrh.
Organizatori su priredili i prigonu lutriju natjecateljima tako da se je svaki natjecatelj vratio s reklamnom majicom i barem dvije nagrade s lutrije.

1 mala 4 mala 8 mala 10 mala