Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

6. Međunarodno kvalifikacijsko natjecanje u Big game ribolovu - Komiža 2016.

Tbig game38-220716alijanska posada "Rap tuna" kapetana Davidea Serafinija pobjednik je 6. izlučnog međunarodnog nadmetanja u ribolovu na velike trofeje "Big game Komiža 2016." Tako su osim pokala, medalja i nagrada, dobili i prijelazni pokal te pozivnicu za Kostaricu, svjetsku smotru ribolovaca u svibnju 2017. godine i to sve zahvaljući 1492, 4 osvojena boda nakon tri ribolovna dana u konkurenciji 40 posada iz deset zemalja. Gosti iz Italije: kapetan Serafini te braća Antonio i Giampietro Cariglia, te Lilo Spalacino imali su 4 tune na štapu po sistemu ulovi i pusti, te jednu na krmi broda - onu od 85,4 kg što je i trofejni primjerak nadmetanja.

Zlatko Ževrnja, župan splitsko-dalmatinski koji je i otvorio ovo nadmetanje, otisnuo se na more, u svoj prvi ribolov na tune.
- Oduševljen sam samim događajem i izlaskom na more, no nema tune... Strpljivo smo sve radili što nas je podučio Boris Županović, izbornik big game reprezentacije i predsjednik kluba organizatora Big game Croatia, no puno tuna smo vidjeli na sonderu, a ni jednu izvukli. Bila je jedna na udici, zatresla štap, ali se brzo i oslobodila – sa žaljenjem nam je župan opisao proveden dan u ribolovu, jer osim tog osjećaja kačenja tune, nije imao priliku i za potpuni adrenalinski događaj i vađenja trofejnog ulova na palubu.
Naravno bit će još prilika, budući big game ribolov dobija sve više poklonika – od sportaša pa je redovit na natjecanju legenda žutih, sada stručno lice izraelskog Maccabia Nikola Vujčić, pa i NBA-zvijezda Toni Kukoč, koji se nakon košarke okušao u golfu, te eto i u big game ribolovu. U dvoboj sa tunama odavno se upustio i nogometaš Hrvoje Vejić, kao i vratar Dražen Ladić, te pjevač Željko Bebek koji je ove godine zbog koncerata morao propustiti "Big game Komižu 2016.", gdje je bio redoviti sudionik. No zato je tu i Srđan Ivanišević, otac našeg tenisača Gorana, kao i mnogo uspješnih poslovnih ljudi, kojima je big game ribolov pravi odmor od stres.

big game21-220716_2 big game21-220716A

Drugoplasirana je splitska posada "Limini" kapetana Daria Marijana, te članova Igor Franceschi i Jakša Begović, koji su knjižili 980 bodova sa 4 ulovljene i puštene tune, a isti skor se piše i trećeplasiranim, timu "Servantes Triglav osiguranje" kapetana Mare Sekule iz Dubrovnika, sa posadom: Igor Zdenjak, Ante Matijaca i Marin Matijaca.

Osim ribolova na velike tune, iglane, iglune, luce, lampuge,... organizator splitski klub "Big game Croatia" održao je i treće nadmetanje za djecu do 14 godina "Little game" gdje je iz tri falkuše lovilo 30 djece.

Trijumfirala je Lana Vidović, devetogodišnjakinja iz Komiže koja je na vaganje donijela ribe težine 196 grama. Drugo mjesto pripalo je lanjskom pobjedniku Pablu Andreu Zankiju sa 166 grama, dok je treći bio Marino Marasović sa 150 grama ribe.