Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Tjedan otvorenih ventila 2015.

tov1Podvodno istraživački klub Sveučilišta u Splitu organizira drugi po redu ,,TJEDAN OTVORENIH VENTILA 2015'' u periodu od 6.11.-14.11.2015. Split kao studentski grad (24 000 studenata), će biti jedini grad u Republici Hrvatskoj, gdje se studentima kao vannastavna aktivnost nudi besplatan Discovery zaron, predavanja iz područja medicine ronjenja, tehnike ronjenja, te upoznavanje opreme za ronjenje. S ovakvim događajem cilj nam je približiti ronjenje što široj populaciji, ali i razviti brend Sveučilišta u Splitu kao jedinog Sveučilišta na moru koji nudi studentima ronjenje. Osim studenata ove godine u program su uključena i djeca iz Doma Maestral te osobe s ograničenim mogućnostima. Osim edukacije iz područja SCUBA ronjenja ove godine smo program nadopunili i ronjenjem na dah (Apnea) te će na bazenima Poljud biti i studenti medicine (Mefst, Cromsic) koji će za vježbu primjenjivati svoja teoretska znanja iz pružanja prve pomoći utopljenicima.

tov3Događaj TJEDAN OTVORENIH VENTILA je projekt osmišljen od strane studenata Sveučilišta u Splitu. Nakon uspješnog predstavljanja ronjenja 1.6.2013. u sklopu Studentskog dana sporta i aktivizma na Rivi i Tjedna otvorenih ventila 2014. važnost ovog događanja prepoznali su i podržali: Sveučilište u Splitu, Odjel za studije mora, Grad Split, Sveučilišni športski savez, Studentski centar, SZST, Big blue diving Bol, Udruga dragovoljaca HRM-a, RK Nautilus, RK Split, KŠR Split, Freefall diving equipment, FESB racing team, PSS, Beuchat, Iglun d.o.o, Aqua mares, Seac sub, Zajednica tehničke kulture i mnogi drugi.
Mediji koji su se prošle godine uključili: Slobodna dalmacija, Radio Dalmacija, Radio Sunce, Radio Makarska Rivijera, Radio Trogir, Radio Nautic Kaštela, Jadranski radio, Totalni FM, Makarsko primorje, Makarska kronika, Hrvatska radio televizija, Podvodni.hr, infozona.hr, mensa.hr itd.

TJEDAN OTVORENIH VENTILA 2015 privlači znatan broj studenata, uglednih profesora Sveučilišta u Splitu i Zagrebu, sportaša, instruktora i drugih ljubitelja ronjenja i podvodnih aktivnosti, kao i medijske pažnje.
Otvorenje i znanstveno popularna predavanja održati će se u petak 6.11.2015. u sjevernom tornju Sveučilišne knjižnice s početkom u 17 i 30 sati.

Tjedan ronjenja održavati će se od 9.11.-14.11.2015. na bazenima Poljud, a After dive party 13.11.2015. u Day&Night club-u Kameleon.

Prijavite se putem http://pik.oss.unist.hr. Za sve dodatne informacije stojimo na raspolaganju.