Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

PSRRU Marlera pobjednik Prvenstva županije u podvodnom ribolovu

ok podvodni ribolov 2014 3-620x350U subotu, 10. svibnja u akvatoriju koji se prostirao od rta Sveti Stipan do rta Kamenjak, održano je prvenstvo Istarske županije u podvodnom ribolovu. Na natjecanju se okupilo 17 ribolovaca iz 5 istarskih klubova: RK „Croatia Apnea“ iz Rovinja, PŠRD „Delfin“ iz Pule, DŠR „Koromačno“, KŠR „Medulin“ i PSRRU „Marlera“, koja je ujedno bila i domaćin natjecanja. Natjecanje se odvijalo po lijepom i sunčanom vremenu, uz lagani maestral koji je jačao kako je vrijeme odmicalo. Nakon starta, koji je označen u 8 sati, većina ribolovaca uputila se u južni dio zone. Nakon 13 sati, kad je natjecanje završilo, većina natjecatelja predala je žice s prilično bogatim ulovom, kojim je dominirala riba od rupe: ugori, tabinje, vrane i kavale, te kantari. Vaganje je održano u klupskim prostorijama PSRRU „Marlera“.

Prvo mjesto uvjerljivo je osvojio iskusni Dalibor Ćus s barkariolom Josipom Urtijem (KŠR „Medulin“), koji je, mežu ostalim, ulovio 10 kantara (što je makismalno dozvoljeni broj primjeraka jedne vrste), a među njegovim se ulovom isticala škrpina od 1.284 grama i ugor od preko 10 kilograma. Njegov je ulov bio vrijedan 24.680 bodova. Drugo mjesto osvojio je član PSRRU „Marlera“ Marko Karlić (barkariol Aljoša Selovin), ulovivši ukupno 8 riba (tabinje, vrane, kavala i lumbrak), te dva primjerka divljači (ugor i mačka). Njegov je ulov vrijedio 16.445 bodova. Treće mjesto zaslužio je član puljskog PŠRD „Delfin“ Dejan Micković (barkariol Željko Damjanac) s ulovom vrijednim 15.160 bodova, koji se sastojao od 8 riba (škrpine, tabinje, vrane, kavala i baraj), te jednog ugora. Najvredniji ulov bila je tabinja Ivana Košute iz „Marlere“ teška 2.068 grama, a valja spomenuti i najmađeg natjecatelja – šesnaestogodišnjeg Marka Matjašića iz DŠR „Koromačno“, koji na žalost, nije imao važećeg ulova na svojem prvom većem natjecanju.

U ekipnoj konkurenciji, prvo mjesto, po prvi put u petnaestogodišnjoj povijesti kluba odnijela je ekipa PSRRU „Marlera“ iz Ližnjana (Marko Karlić, Ivan Košuta). Drugo mjesto pripalo je KŠR „Medulin“ (Dalibor Ćus, Nikola Ikić), a treće PŠRD „Delfin“ iz Pule (Dejan Micković, Marko Vujičić). (regional express)