Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Drugi Dive In kup postao najveće natjecanje u podvodnom ribolovu

bobanNakon Svjetskog prvenstva u podvodnom ribolovu 1988, Dive in cup, koji se 10. svibnja priređuje u Zadru, bit će najveće okupljanje ribolovaca iz jadranskog bazena. Već imamo 90 prijavljenih (prijave se primaju do 1. svibnja), a lani je na prvom Dive in cupu sudjelovalo 28 ribolovaca, s punim pravom pohvalili li su se organizatori Igor Nuić, direktor tvrtke Dive in, koja se bavi izradom ronilačke opreme te Ante Kolanović, zadužen za javnost u Dive in timu. Središnje mjesto bogatog programa bit će JK Uskok, gdje će se tog dana događati i regata „karbonskih jedrilica", napomenuo je Nuić, dok će podvodni ribolovci Iz Crne Gore, Italije, BIH, te hrvatske reprezentacija iz Hrvatske predvođena državnim prvakom Danijelom Gospićem, loviti u akvatoriju vanjske strane Dugog otoka prema Istu.
Gospić se prvi prijavio za zadarski kup koji pretendira postati središnje mjesto sportskog ribolova, ne samo zbog agilnih organizatora, već zbog geografskog položaja Zadra i bogatog akvatorija.
Ovaj put su to prepoznale i žene, ali na žalost niti jedna iz Zadra neće se okušati u ribolovu podvodnom puškom, napomenuli su organizatori. Nitko od sudionika ne plaća kotizaciju za Dive in cup, a imaju svi izgleda iz Zadra odnijeti po neku nagradu, zahvaljujući brojnim sponzorima natjecanja. Od ronilačke opreme s kojom će nagrađivati mlada tvrtka Dive in (smještena u Poduzetničkom inkubatoru), do nagrada za najlošijeg ribolovca, najveći i najmanji ulov, itd. Za one koji nemaju prateći brod ili smještaj, također se dobrom organizacijom i susretljivim sponzorima, pobrinuo Dive in.
Natjecanje u podmorskom ribolovu trajat će od 7 do 15 sati. Od njihova ulova spremit će se brudet na Uskoku, gdje će večerati sudionici, ali i svi dobrodošli na Vitrenjak, pozvali su organizatori Dive in cupa. After party je u Vinil baru. (057info)