Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Prvi Dive IN Kup

gospicDana 18. svibnja 2013. u Zadru, održan je prvi Dive In kup te klupsko prvenstvo ERK Periska. Sponzori kupa bili su tvrtka za proizvodnju ronilačke opreme Dive In, dućan za ronjenje i podvodni ribolov Codex, te Arbacommerce d.o.o. Zadar. Vremenske prognoze nisu obećavale, cijeli tjedan prije određenog datuma jako jugo i obilne kiše brinule su organizatore, no već 17.5.-og navečer bilo je jasno da će vrijeme poslužiti. Prognoza: bonaca u pojačanju i vedro nebo. Nastupilo je 30 natjecatelja iz Hrvatske i Crne gore, koji su dan prije obavili verifikaciju u caffe baru Da vinci, inače poznatom okupljalištu zadarskih podvodnih ribolovaca.
Pravila natjecanja postavljena su što je fleksibilnije moguće, obzirom da nije riječ o nekom natjecanju koji se boduje za ulazak u neki viši rang, nego je naglasak bio na zabavi i druženju ljubitelja ronjenja i podvodnog ribolova. Tako nije određena nikakva striktna zona ribolova, nego samo povratak do 15 sati na gat Jedriličarskog kluba Uskok, u čijem je prostoru organiziran ručak, vaganje i proglašenje pobjednika.

bo lab tomo i andrej

Malo prije 15 sati natjecatelji su počeli pristizati iz svih smjerova zadarskog akvatorija, brodovima i automobilima. Neke žice su bile lijepo popunjene, dok su neke nažalost, kako to često biva, ostale prazne. Zapažene ulove ostvarili su Joško Grljušić, Ivica Smolić, Marko Ivelić, Mate Barešić, dok su žice Radoslava Jakupovića i Daniela Gospića očekivano bile premale za sve što su ulovili.
Igor NuicPovratkom svih natjecatelja uslijedio je ručak: tri pečena prasca povratili su energiju izgladnjelim i umornim roniocima. Nakon toga uslijedilo je vaganje koje je osim lovaca zaokupilo i pažnju mnogoborjnih prolaznika, obzirom da je Uskok inače među zadranima popularno odredište za popodnevnu šetnju i kavu. Gomila svakojake ribe nikoga nije ostavila ravnodušnim. Daniel Gospić i Radoslav Jakupović nanizali su škrpine, kantare i tabinje, dok su se neki drugi lovci orijentirali na kraj, pa je tako Joško Grljušić ostvario izniman ulov velikih cipala i brancina, dok je Ivica Smolić oduševio okupljene podlanicom od 2.5 kg, te brancinom od 4 kg.
Ipak, postavljanjem žice Daniela Gospića na vagu pitanje pobjednika bilo je riješeno. Škrpine, kantari, tabinje, veliki ugori i još nešto ribe bili su dovoljni za 36770 bodova i premoćnu pobjedu. Drugo mjesto zauzeo je Radoslav Jakupović s 19935 bodova, dok je treće mjesto na Dive In kupu zauzeo mladi Mate Barešić s 17980 bodova, ujedno postavši prvak ERK Periske. Četvrto mjesto izborio je Joško Grljušić, dok je peti bio Ivica Smolić, ujedno osvojivši nagradu za najvrjedniju ribu natjecanja, spomenutog brancina od 3.1 kilograma.

jakupovic mate


Igor Nuić, direktor tvrtke Dive In, podijelio je nagrade pobjednicima: odijelo po mjeri, karbonske listove za peraje, schienalina, te rukavice i čarape.
Na kraju možemo zaključiti da je ovakav koncept natjecanja, u kojemu nema određene zone i ganjanja rezultata bio pun pogodak, osiguravši opuštenu atmosferu i ugodno druženje podvodnih ribolovaca koje se nastavilo do dugo u noć.