Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Prvenstvo Istarske županije u podvodnom ribolovu

P5110970U subotu 11.05.2013. godine u organizaciji PŠRD „Delfin“ iz Pule održano je Prvenstvo Istarske županije u podvodnom ribolovu. Na verifikaciji koja je održana u sportskoj lučici Delfin pojavilo se 10 natjecatelja koji su predstavljali PSRRU „Marlera“ – Ližnjan, KSR „Medulin“ – Medulin, KPA – „Rovinj“ – Rovinj, „Croatia Apnea“ – Rovinj i PŠRD „Delfin“ – Pula. Zona lova obuhvaćala je uvalu Polje, rt Kamenjak, otok Fenoligu, otok Porer, svjetionik Albanež i Medulinski zaljev sve do rta Marlera. Start natjecanja označio je glavni sudac Eros Sorić. Lovilo se 5 uzastopnih sati. Iako je nevrijeme i nekoliko pijavica natjecatelje poslalo na prisilnu pauzu, na vaganje su predani dobri ulovi u kojima je prevladavala kvalitetna riba. Posebno su se isticali zubaci i kantari Josipa Urtija te kavale Roberta Cafolle.
P5110974Vaganje koje je održano u sportskoj lučici Delfin vodio je predsjednik sekcije podvodnih ribolovaca PŠRD „Delfin“ Robert Dobran. Prvo mjesto s 20160 bodova osvojio je Josip Urti (KSR „Medulin“). U Josipovom ulovu su se uz prekrasne kantare i tabinje  isticali zubaci od 2.6 i 2.7 kg što je bilo dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Drugo mjesto pripalo je Robertu Cafolli („Croatia Apnea“) s 8180 bodova. Treće mjesto osvojio je Kristijan Benčić s 6460 bodova ispred svog klupskog kolege Dejana Mickovića koji je s 6115 bodova  zauzeo četvrto mjesto što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu PŠRD „Delfin“. Drugo mjesto zauzela je ekipa KSR „Medulin“ dok je treće mjesto pripalo ekipi „Croatia Apnea“. Za ekipni plasman računali su se plasmanski bodovi dva najbolje plasirana ribolovca iz pojedinih klubova. To je bio veliki hendikep za ekipe KSR „Medulin“ i „Croatia Apnea“ jer su imale samo po jednog natjecatelja pa su im se za plasmanske bodove drugog natjecatelja računali bodovi za zadnje mjesto u pojedinačnom poretku.

Cafolla bencic urti j

Nakon vaganja uslijedilo je proglašenje pobjednika. Nagrade najboljima dodijelio je predsjednik PŠRD „Delfin“ Dragan Perović. Nakon podjele organiziran je zajednički ručak i druženje.

ben i mickovi urti

 
Poredak:

# Natjecatelj Klub Bodovi
1. Josip Urti "Medulin" 20160
2. Roberto Cafolla "Croatia apnea" 8180
3. Kristijan Benčić  PŠDR "Delfin" 6460


Ekipno:

# Klub Plasmanski bodovi
1.  PŠDR "Delfin" 7
2. "Medulin" 10,5
3. "Croatia apnea" 11,5