Portal za ljubitelje mora, ronjenja i ribolova

Natjecanje u podvodnom ribolovu CROFISH

743Povodom dana Grada Umaga 04. svibnja 2013. godine u okviru sajma CROFISH 2013 u organizaciji Sportskog Podvodon ribolovnog kluba sv.Pelegrin Umag i glavnog sponzora Komunela d.o.o. i Grada Umaga i Turističke zajednice Umag, održano je prigodno natjecanje u podvodnom ribolovu. Nastupilo je po mirnom moru i sunčanom danu 18 ekipa podvodnih ribolovaca iz Hrvatske i Slovenije. Jednu ekipu sačinjavaju dva ronioca i jedan barkajol. Zona lova bila je Umaški akvatorij od Crvenog Vrha do punte Kaštanija pored Novigrada.
Ulovilo se ukupno 150 kilograma razne ribe brancini, orade, vrane, cipli, škrpine, lepovi i neizostavni ugori.
Crveni križ Bujštine se je pridružio liječničkoj ekipi na službenim plovilima a po završetku sportskoga dijela organizirao je humanitarnu lutriju za gledatelje. Nagrade su bile netom ulovljene ribe a ukupni prihod od  kuna 1060 kuna pripao je Crvenom križu Bujštine koji će sredstva iskoristiti za kupnju paketa za socijalno potrebite građane.

876Prvo mjesto je osvojilia ekipa Medulina u sastavu Branko Ikić i Josip Urti, htvatski izboirnik i reprezentativac. Drugi su bili Robert Podgoršek i Moreno Matijašić, slovenski izbornik i reprezentativac iz ekipe Slovenija 1. Treći su se, u izuzetno jakoj konkurenciji neočekivano plasirali domaći natjecatelji Aleksander Racman i Donat Gnjatović, ekipa sv.Pelegrin 3. Gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese uručio je prvim trima ekipama medalje i pehare, a bogate sponzorske nagrade organizator je podijelio natjecateljima izvlačeći ekipe „iz šešira“, najviše sreće imala je ekipa iz Pule Delfin 1 koja je otišla kući s najvrijednijom nagradom, ledenicom ICEY-TEX od 56 litara sponzora Frigomarine d.o.o.
Nagradu za najvrijedniju ribu, podvodnu pušku Granda, osvojio je Zoran Šćulac iz ekipe sv.Pelgrin 2, ulovio je vranu malo težu od jednog kilograma.

1039 1025



Organizatori se posebno zahvaljuje izvođačima radova na produbljivanju ulaza u Umašku luku što su odgodili planirano podmorsko miniranje stijena kako bi se natjecanje nesmetano odvijalo kao i ACI d.d. koji je omogućio korištenje usluga marine Umag s 50 posto popusta u odnosu na službeni cjenik.

REZULTATI NATJECANJA UMAG CROFISH 2013