Registracija

Registracija na Podvodni.hr forum

Obavezni podaci

Molimo unesite Vaše ime i prezime.

Unesite lozinku za korisnički račun. Imajte na umu da su lozinke osjetljive na velika i mala slova.

Molimo, unesite vašu važeću email adresu.

Koliko je četiri plus tri? Odgovor upišite kao riječ, a ne broj!

Dodatne informacije

Ukoliko poznajete nekog člana Podvodni.hr foruma, obavezno unesite njegovo ime i prezime.

Sva vremena prikazana na forumu mogu biti automatski prilagođena prikazu točnog vremena za vašu vremensku zonu. Jednostavno, izaberite odgovarajuću vremensku zonu iz liste ispod.

Dodatno, možete uključiti odgovarajuću opciju za automatsko podešavanje ljetnog/zimskog vremena u vašoj vremenskoj zoni.

Povremeno će vam administratori slati obavijesti na vaš email. Ukoliko ne želite primati te obavijesti, isključite tu opciju.

Gdje živite

Nekoliko detalja o Vama

Pravila foruma

Da biste nastavili, morate se suglasiti sa sljedećim pravilima:

Forum Podvodni.hr slobodni je forum entuzijasta u svijetu ronjenja, ribolova i svega vezanog uz more.
Pristup temama i pisanju na forumu imaju svi koji ispune pravila registracije.

PRAVILA REGISTRACIJE
1. Upisati vaše pravo ime i prezime.

2. Postaviti vašu fotografiju, u rezoluciji 150 x 150 piksela na način:

primjer pravilne fotografije:



Vaša fotografija NE SMIJE biti:
  • mutna, blijeda, tamna i sa objektom koji prekriva lice,
  • sitna glava, tj. slika koja nije fokusirana na lice,
  • crno bijela,
  • sa kapom i sunčanim naočalama,
  • sa sklopljenim očima,
  • slikana iz profila.

(ako ne znate pravilno izrezati sliku pošaljite je na mail moderatora)

3. Osim fotografije i imena i prezimena želimo imati neki dokaz da ste to vi, a to možete napraviti na sljedeće načine:
  • poznavanjem nekog od već postojećih članova foruma koji će vas potvrditi, (javite mu da vas potvrdi)
  • upisivanjem imena postojećeg člana kao osobu koja vam je preporučila forum - podložno provjeri, (prilikom registracije polje Referenca)
  • slanjem skeniranog ili uslikanog dokumenta sa kojim se vidi da se radi o dotičnoj osobi. (na mail moderatora)

4. Iznimno od ovoga pravila članovi mogu biti i pravne osobe, obrtnici i trgovci pojedinci, a koje osobe se oglašavaju na forumu
  • Osobe iz ovoga pravila mogu pisati samo u Forumu "Obavijesti o proizvodima"
  • Za kreiranje računa kao pravna osoba obratite se administratoru

Pristup temama započinje kada moderator uvidi da je profil ispunjen po pravilima.

Administratori i moderatori na ovom forumu neće raditi po svojoj volji, već isključivo po ovim pravilima

Svatko je odgovoran za vlastito pisanje svojom slikom i imenom.

Svi sadržaji koje članovi pošalju na forum neće biti korišteni od strane voditelja foruma za drugu svrhu bez njihovog pristanka.

Sudjelovanje na forumu je dobrovoljno i član ima pravo odustati od sudjelovanja u bilo kojem trenutku.

Moderator može u bilo kojem trenutku promijeniti profilnu fotografiju bilo kojeg člana foruma ukoliko smatra da posjeduje kvalitetniju od one trenutno postavljene na profilu.

Sukladno Zakonu o zaštiti privatnosti, forum www.podvodni.hr se obvezuje na zahtjev obrisati profil i osobne podatke iz profila svakog člana koji to zatraži u roku od 10 dana. Uz obrazloženje, moguće je pobrisati i sve poruke i privitke koje je član poslao na forum. Iz ovog pravila isključeni su citati koji su citirani od strane ostalih članova foruma, osim ako sadržavaju osnovne identifikacijske podatke (telefon, adresa, email, broj bankovnog računa...) člana koji je odustao od članstva. Pritom je član dužan dati listu točnih URL adresa svih postova iz kojih želi da se njegovi podaci izbrišu.

BRISANJE TEMA

Svatko može izbrisati ono što je napisao, kao i što može ispraviti napisano.
Autor teme ne može izbrisati cijelu temu već samo svoje postove.
Moderator može izbrisati cijelu temu ili neke postove, ali za to mora imati valjani razlog kojeg će javno objasniti.
Razlozi brisanja teme ili postova mogu biti namjerno vrijeđajući postovi, postovi štetni po ugled i dostojanstvo osobe, pornografija, tema koja je otišla daleko u drugom pravcu, kršenje zakona RH i kršenje pravila foruma.
Moderator može zamijeniti link ukoliko je taj link objavljen na portalu podvodni.hr

SLIKE I TEKSTOVI PRELOVA I KRIVOLOVA

Forum Podvodni.hr ne podržava prelov i krivolov. Teško je procijeniti i znati o čemu se na slikama točno radi, da li je to ulov dvojice ili više ribolovaca, da li je riba slikana prije, da li je to bio lov od više dana itd. Na onome tko stavlja takav sadržaj na forum, dužnost je napisati opis slike koji će raščistiti sumnje. Također, imajte na umu da je možda upravo vaša slika odraz podvodnog ribolova, panule, udice, stoga i ako postoji opis sa kojim opravdavate takvu sliku, ona svejedno može indirektno biti krivo protumačena negdje drugdje i samim time potencijalno biti opasna za sportski ribolov kao sport. Moguće kršenje zakona ne prijavljujete moderatoru, već ukažite osobi (po mogućnosti prvo preko privatne poruke) koja je postavila takvu sliku da slika odaje dojam kako se ne radi o zakonski ispravnom lovu.

ZABRANA PRISTUPA FORUMU

Onaj koji namjerno provocira ili vrijeđa određenog člana foruma, na način da šteti ugledu, dostojanstvu ili njegovom angažmanu na forumu može dobiti privremenu ili trajnu zabranu pristupu forumu. U to ne spadaju osobne prepirke sve dok se ne zađe u privatnost osobe.

Oštećena strana, ili netko treći dužan je postove u kojima se provocira ili vrijeđa prijaviti administratorima te pritom navesti razlog prijave. Administratori po prijavi mogu poruku editirati ili obrisati, te obavijestiti autora sporne poruke o poduzetoj radnji.
U slučaju teškog kršenja pravila ili ponavljanja kršenja pravila administratori, u međusobnom dogovoru, mogu članu privremeno zabraniti pristup forumu na rok od 7, 14 ili 30 dana.
Onome tko namjerno ili nenamjerno ometa rad foruma ili dokazano napravi nečasnu radnju prema drugome forumašu bit će trajno zabranjen pristup forumu, ukoliko se većina glasača tako izjasni u anketi trajanja 3 dana. Za vrijeme trajanja glasovanja članu o kome se glasa administrator može privremeno zabraniti pristup forumu. Glasati mogu samo članovi foruma.

TRGOVANJE I OGLAŠAVANJE
  • Na ovom forumu dopušteno je prodavati osobne rabljene stvari po pravilima burze.
  • Održavanje lutrije i lutrijskih igara na sreću je zabranjeno.
  • Zabranjeno je švercanje i grupno dogovaranje nabavke bilo kakve robe u kojem se krši bilo koji zakon RH.
  • Predstavljanje samogradnje dozvoljeno je svim samograditeljima po pravilima Samogradnje.

  • Pravila samogradnje
    • Pojam "samogradnja" označava proizvode koje pojedinci sami izrađuju za svoje potrebe.
    • Otvaranjem teme kojom se predstavlja samogradnja član foruma se slaže da svrha teme neće biti iskorištavanje forumskog prostora radi prodaje, oglašavanja ili bilo koje druge nedozvoljene aktivnosti kojom ga obvezuju zakoni RH ili pravila foruma.
    • Svi članovi foruma Podvodni.hr mogu bez ograničenja predstavljati samogradnju u forumu Samogradnja, ili u nekom drugom forumu ako se ne radi o samogradnji za podvodni ribolov.
    • Ako neki samograditelj želi postati komercijalni proizvođač mora o tome obavijestiti administratore i ostale članove te se nakon toga može oglašavati prema pravilima Oglašavanja.
    • Ukoliko se dokaže da je netko predstavio komercijalan proizvod kao samogradnju tome članu se mogu obrisati sve teme koje je započeo u forumu Samogradnja te mu se može zabraniti pristup forumu na razdoblje od 30 dana.
    • Dokaze o lažnome predstavljanju samogradnje svaki član foruma Podvodni.hr može predočiti administratorima koji će donjeti odluku u roku od 3 dana.
  • Reklamiranje usluga i proizvoda je dozvoljeno uz dogovor s administratorom po pravilima Oglašavanja.

  • Pravila Oglašavanja
    • Na forumu Podvodni.hr dozvoljeno je oglašavanje uz dogovor s administratorima
    • Oglašavanje se može provoditi u skladu s cjenikom
    • Cjenik oglašavanja kao i uvijete za pojedinu uslugu administratori mogu mijenjati bez najave
    • Cijene i uvjeti koje su oglašivači dogovorili vrijede za cijeli period za koji je oglašavanje dogovoreno
    • Oglašavanje se, u pravilu, provodi otvaranjem teme u forumu Obavijesti o proizvodima.
    • Oglašivači koji ugovore oglašavanje na godinu dana ili duže mogu zatražiti otvaranje podforuma s imenom po izboru u forumu Obavijesti o proizvodima, te u tome podforumu imaju pravo na otvaranje neograničenog broja tema za komunikaciju s članovima foruma Podvodni.hr
    • Oglašivači mogu svoje proizvode i usluge predstavljati i u ostalim forumima (Puške, Plovila, Tečajevi ....) prema uvjetima u cjeniku
    • Sukladno općim pravilima i cjeniku oglašavanja Oglašivači za vrijeme trajanja oglašavanja mogu imati korisnički račun s imenom po izboru
    • Korisnički račun iz prethodne točke može se koristiti samo za otvaranje tema i komentiranje svojih tema, svi ostali postovi će biti obrisani
    • Prestankom razdoblja oglašavanja sve teme koje je Oglašivač pokrenuo, kao i podforum oglašivača će biti obrisane, eventualnim nastavkom oglašavanja teme i podforum će biti vraćeni, sukladno pravilima i cjeniku
  • Svaki član foruma može prijaviti nedozvoljeno reklamiranje ili trgovanje, a administratori su dužni o učinjenom obavijestiti prijavitelja u roku od 3 dana.
  • Članovima koji predstavljaju samogradnju protivno pravilima Samogradnje, ili reklamiraju usluge i proizvode protivno pravilima Oglašavanja, administratori u međusobnom dogovoru mogu privremeno zabraniti pristup forumu na razdoblje od 3, 7, 14 ili 30 dana.

IZMJENA PRAVILA

Voditelji foruma zadržavaju pravo izmjene pravila uz prethodnu obavijest. O izmjeni pravila može se provesti rasprava u trajanju od 7 dana.

IZJAVA O ODRICANJU OD ODGOVORNOSTI

Vlasnici domene i servera nisu odgovorni za sadržaje objavljene od strane korisnika.